Dünyanın sayılı Türkiye’nin en büyüğü Şanlıurfa’da: Tohumlar toprakla buluşuyor

Türkiye'nin en büyük tarım işletmesinin bulunduğu TİGEM’e bağlı Ceylanpınar işletmesinde buğday tohumları toprakla buluşuyor.

5

Dünyanın sayılı, Türkiye'nin ise en büyük tarım çiftliği konumunda bulunan Ceylanpınar Tarım İşletmesi'nde kesilen kurban ile birlikte Buğday ekimi yapıldı.

Şanlıurfa'da yaklaşık 1 milyon 663 bin dekar arazide tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin yürütüldüğü Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne (TİGEM) bağlı Ceylanpınar Tarım İşletmesinde, 658 bin dekarlık alanda hububat tohumları toprakla buluşturulmaya başlandı.

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde yer alan TİGEM’de, hayvancılık faaliyetlerinin yanı sıra buğday, arpa, mısır, mercimek, pamuk, Antep fıstığı, ayçiçeği, fiğ ve yulaf gibi birçok ürün de yetiştiriliyor.

TİGEM’de düzenlenen Buğday ekimine Ceylanpınar Kaymakamı Emrah Uzun, TİGEM Genel Müdürü Dr. Hasan Gezginç, mühendis ve personel katıldı.

Yılın 12 ayı tarımsal faaliyetlerin sürdüğü işletmede, yaklaşık 658 bin dekarlık alanda özenle üretilen hububat tohumlarının son teknoloji makinelerle ekimi gerçekleştiriliyor.

Kesilen kurban ve okunan duanın ardından tohumlar toprakla buluştu.