Şanlıurfa’dan İslam dünyasına çağrı! “Yeter artık, kalkın ayağa”

Şanlıurfa’da, cuma namazının ardından AGD ve MGV öncülüğünde Gazze’deki soykırıma tepki gösterilerek bir basın açıklaması yapıldı.

5

ŞANLIURFA - İsrail’in, Gazze’nin kuzeyindeki Cibaliya bölgesinde düzenlediği ve yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği saldırı Şanlıurfa’da kınanarak protesto edildi. 

Gazze'deki Sivil Savunma Müdürlüğü dün İsrail ordusunun Gazze’nin kuzeyindeki Cibaliya bölgesine düzenlediği saldırılarda 150’den fazla kişinin öldüğünü ve yaralandığını duyurdu.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Milli Gençlik Vakfı (MGV), cuma namazının ardından Balıklıgöl Platosunda Gazze’deki soykırımı kınamak amacıyla basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını AGD Başkanı Ramazan Güner okudu.

GÜNER: İSRAİL GÜÇLERİ, 150’Yİ AŞKIN KARDEŞİMİZİ ŞEHİT ETMİŞTİR

İsrail’in Gazze’nin Cibaliye bölgesinde yeni bir vahşete imza attığını ifade eden Güner, “Bir yılı aşkın bir süredir soykırım altında inleyen Gazze’de her geçen gün yeni bir katliam işlenmektedir. Filistin ve Lübnan direnişi karşısında rezil olan Siyonist İsrail rejimi güçleri, içerisinde bulunduğu durumun acısını sivillerden çıkarmaktadır. Bu bağlamda son olarak Gazze’nin Cibaliye bölgesinde yeni bir vahşete imza atan İsrail güçleri, 150’yi aşkın kardeşimizi şehit etmiştir. Cibaliye’de sivilleri tam anlamıyla ablukaya alan Siyonistler her türlü insanlık dışı muameleyi uygulamaktadır. Siyonist İsrail güçleri, sivillerin hiçbir yere ve hiçbir şeye ulaşmaması adına çeşitli zulümler gerçekleştirmektedir.” dedi.

“İSLAM ÜLKELERİNİN LİDERLERİ AKILLARINI BAŞLARINA ALMALIDIR”

“Müslüman idareciler bilmelidir ki; İsrail’e karşı harekete geçmedikleri takdirde sıra er ya da geç kendi ülkelerine de gelecektir” diyen Güner, şöyle devam etti:

“İslam ülkelerinin liderlerinin acziyet ve sessizliğinden güç alan Siyonist İsrail rejiminin katliamlarının mevcut şartlar altında durmayacağı aşikârdır. Öyleyse içerisinde bulunulan şartlar değişmeli ve İslam ülkelerinin liderleri akıllarını başlarına almalıdır. Yaşananlar karşısında sessizliğini koruyan yahut söz ile yetinen Müslüman idareciler bilmelidir ki; İsrail’e karşı harekete geçmedikleri takdirde sıra er ya da geç kendi ülkelerine de gelecektir. Öyle ki; Bugün Gazze ve Lübnan’da soykırım ateşi yakan Siyonizm’in üzerine beton dökülmedikçe söz konusu ateş İslam coğrafyasının tamamına yayılacaktır. Bizler Siyonizm’in kökünü kurutmaya yeminli Anadolu insanları olarak belirtiyoruz ki; Gazze Soykırımı’nın henüz başında “Yeşaya Kehaneti”nden bahseden Netanyahu’nun anlayacağı tek dil güçtür.” 

 “YETER ARTIK, KALKIN AYAĞA”

Son olarak İslam ülkesindeki yöneticilere çağrıda bulunan Güner, şunları söyledi:

“Peki biz ne istiyoruz? Bir an evvel İsrail ile tüm ilişkilerin kesilmesini istiyoruz. Bir an evvel İslam Barış Gücü’nün oluşturulup İsrail rejimine müdahale edilmesini istiyoruz. Bir an evvel İslam Birliği’nin kurulmasını ve İsrail’in İslam coğrafyasının ortasından çıkarılmasını istiyoruz. Ve tüm bunlar için tüm İslam ülkelerinin liderlerine sesleniyoruz; Siz ayağa kalkmadığınız sürece Gazze vs Lübnan’da soykırım sürecek. Siz ayağa kalmadığınız sürece Siyonizm mikrobu tüm coğrafyamızı saracak. Aksi takdirde; Yarın Ebu Ubeyde çıkıp da ‘Ey İslam ülkelerinin liderleri! Biz İsrail’i yendik ama sizi yenemedik’ deyince bir ihtimal yüzleriniz kızaracak. Ey İslam ülkelerinin liderleri; Yeter artık, kalkın ayağa!”