Genel af iddiası: Gazeteci Demirağ'dan çarpıcı açıklamalar!

Mahkumlar ve mahkum yakınlarını ilgilendiren çarpıcı bir iddia gündeme geldi. Gazeteci Yavuz Selim Demirağ, katıldığı bir programda, genel affın gündemde olduğunu ve AK Parti ile MHP arasında bu konuyla ilgili görüşmeler yapıldığını açıkladı.

5

Mahkumlar ve mahkum yakınlarını ilgilendiren çarpıcı bir iddia gündeme geldi. Gazeteci Yavuz Selim Demirağ, Tele1 ekranlarında katıldığı bir programda, genel affın gündemde olduğunu ve AK Parti ile MHP arasında bu konuyla ilgili görüşmeler yapıldığını açıkladı.

Burçin Atılgan’ın sunduğu programa katılan Demirağ, son günlerde yaşanan siyasi gelişmeleri değerlendirirken, “Benim aldığım bilgiler doğrultusunda, 3-5 aydır AK Parti bürokratları ile MHP kurmayları arasında ciddi bir genel af hazırlığı var” ifadelerini kullandı. 

Demirağ açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 

"Benim aldığım bilgiler. Bir genel af hazırlığı var. 3-5 aydır ciddi bir AK Parti bürokratları ile MHP kurmaylarının çalıştığı genel af hazırlığı var. Çünkü Öcalan'a hadi seni çıkardık diyemeyecekler. Ama bir genel af ile Öcalan da bundan faydalanacak. Kamuoyunda Rahşan affı olarak bilinen bir af vardı. Dediler ki bazı suçları kapsam dışı bırakalım. Ama AYM eşitlik ilkesi var dedi. Cezaevleri doldu. 2 hafta önce yarı açık cezaevlerinde yatanlara izinlisiniz gidin dendi. 230 bin kapasitesi olan cezaevlerinde şimdi 450 bin tutuklu ve hükümlü var. Bunlardan en fazla 140 bin kişi uyuşturucudan. Terörden yatanların toplamı 8 bin. FETÖ'den yatanlar 11 bin civarında."