AK Parti Şanlıurfa’da hareketli gün: İstifalar peş peşe…

AK Parti Genel Merkezi'nden gelen kulis iddialarına göre, Eyyübiye, Karaköprü ve Haliliye ilçeleri için istifa talimatı verildi. İlk olarak Haliliye İlçe Başkanı Mustafa Bağmancı, görevinden ayrıldığını duyurdu. Bağmancı, "AK Parti Haliliye İlçe Başkanlığı görevimi, Genel Merkez Teşkilat Başkanlığımızla yaptığımız istişareler sonucunda sonlandırmış bulunuyorum." şeklinde konuştu.

5

 

AK Parti’de yerel seçimlerin ardından teşkilatlarda yenilenme süreci hızla devam ediyor. 31 Mart seçimlerinde tarihinin ilk kez ikinci parti olmasının ardından, partideki 'değişim' tartışmaları giderek artış göstermişti. 

2025’te yapılması beklenen kongre öncesinde, değişim rüzgarları tabandan tavana doğru yayılıyor.

Bu bağlamda, kulislerde konuşulan iddialara göre, AK Parti Genel Merkezi'nden Eyyübiye, Karaköprü ve Haliliye ilçe başkanlıklarına istifa talimatı geldiği öğrenildi.

BAĞMANCI: GÖREVİMİ İSTİŞARELER NETİCESİNDE TAMAMLAMIŞ BULUNUYORUM

 İlk istifasını Haliliye İlçe Başkanı Mustafa Bağmancı duyurdu. Bağmancı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

“Milletimizin hizmet ve eser partisi AK Parti'mizde büyük bir onur ile ifa ettiğim AK Parti Haliliye İlçe Başkanlığı görevimi Genel Merkez Teşkilat Başkanlığımızla yapmış olduğumuz istişareler neticesinde tamamlamış bulunuyorum. Bizlere bu kutlu yolda görev tevdi ederek hizmet etme imkânını sağlayan Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve AK Parti'mize şükranlarımı sunuyorum. Bundan sonraki süreçte de her daim Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Partimin yanında olacağım. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.”