Komşunun başına talih kuşu kondu! Amerikalı dev şirket Şanlıurfa’nın yanı başında petrol…

ABD merkezli Transatlantic Petroleum'a, Şanlıurfa'nın komşu ili Diyarbakır'da petrol arama, çıkarma ve depolama faaliyetleri için izin verildi.

5

Diyarbakır Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Transatlantic Petroleum'un "Ham Petrol Arama, Çıkarma ve Depolama Faaliyeti" projesinin onaylandığını açıkladı. Bu onay, bölgedeki enerji kaynaklarının değerlendirilmesi açısından önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Diyarbakır’ın Sur ilçesine bağlı Yenievler Mahallesi’nde, ABD merkezli Transatlantic Petroleum ile Zorlu Enerji’nin ham petrol arama, çıkarma ve depolama projesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) gerekliliği olmadığına dair bir karar alındığı bildirildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“İlimiz Sur İlçesi, Yenievler Mahallesi mevkii (Yeniev-12 ve Yeniev-13 Lokasyonu) ARİ/TRS/K/M44/-b2-1 ruhsat nolu alanda TRANSATLANTİC PETROLEUM HAM PETROL VE DOĞALGAZ ARAMA VE ÜRETİM A.Ş. tarafından gerçekleştirilmesi planlanan ‘Ham Petrol Arama Çıkarma (Üretim) ve Depolama Faaliyeti’ projesine ait, Valiliğimize (Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü) sunulan nihai proje tanıtım dosyası incelenmiş ve değerlendirilmiştir.

Yapılan değerlendirme ile ÇED Yönetmeliği'nin 17. Maddesi gereğince; ‘Ham Petrol Arama Çıkarma (Üretim) ve Depolama Faaliyeti’ projesine Valiliğimizce ‘ÇED Gerekli Değildir’ kararı verilmiştir.”