Irak ve Suriye’nin kuzeyine hava harekatı: Terör hedefleri imha edildi

MSB, Irak ve Suriye’nin kuzeyinde bulunan terörist unsurlara yönelik düzenlenen hava harekatlarına ilişkin bir açıklama yaptı. 23 Ekim’de başlatılan operasyonda teröristlere ait 32 hedefin başarıyla imha edildiği ve çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

5

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak ve Suriye’nin kuzeyinde bulunan terörist unsurlara yönelik düzenlenen hava harekatlarına ilişkin bir açıklama yaptı. 

23 Ekim’de başlatılan operasyonda teröristlere ait 32 hedefin başarıyla imha edildiği ve çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Açıklamada, harekatın amacının halkın güvenliğini sağlamak ve terör saldırılarını bertaraf etmek olduğu vurgulandı.

YERLİ VE MİLLİ MÜHİMMAT KULLANILDI

Gerçekleştirilen operasyonlarda azami oranda yerli ve millî mühimmat kullanıldığına dikkat çeken MSB, harekatların kararlı bir şekilde devam ettiğini belirtti. 

Hava harekatında, terör hedeflerinin başarılı bir şekilde imha edildiği, sivillerin ve çevresel unsurların zarar görmemesi için de her türlü tedbirin alındığı ifade edildi.

“TEK BİR TERÖRİST KALMAYANA KADAR MÜCADELE SÜRECEK”

Bakanlık, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terörle mücadeleye azim ve kararlılıkla devam ettiğini vurguladı. Açıklamada, "Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye tek bir terörist kalmayıncaya kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir" ifadelerine yer verildi.