Ankara’daki saldırı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ilk açıklama

BRICS Zirvesi kapsamında Rusya’da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ankara’daki terör saldırısına ilişkin ilk açıklama geldi. Saldırıyı lanetleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehitlere Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diledi.

5

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BRICS Zirvesi kapsamında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi. Görüşmede, Türkiye'de TUSAŞ'a yönelik gerçekleştirilen terör saldırısı gündeme geldi. Putin, bu saldırıyı sert bir dille kınayarak Türkiye’ye başsağlığı dileklerini iletti.

Putin, "Bu menfur terör saldırısı nedeniyle Türkiye’ye başsağlığı diliyorum. Ticaret ve ekonomik işbirliğimiz son yıllarda sürekli olarak gelişmeye devam ediyor. Geçen yıl ticaret hacmimiz 55 milyar dolara ulaştı ve bu yılın ilk sekiz ayında yüzde 6,2 artış kaydetti" ifadelerini kullandı.

Erdoğan: "Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise açıklamalarında, Putin’in taziye dileklerine teşekkür ederek, terör saldırısında 4 şehidin ve 14 yaralının olduğunu belirtti. Erdoğan, "Bu menfur terör saldırısını lanetliyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" dedi. Ayrıca, BRICS Zirvesi'nde bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Görüşmenin ana gündem maddeleri arasında iki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılması ve ekonomik işbirliklerinin geliştirilmesi yer aldı.