Tarihi süreç Şanlıurfa’da başladı… Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz “barış”ın temelini burada atacak!

Suruç'ta Yıldız ve Şenyaşar aileleri arasında yaşanan kanlı olayların ardından barış umudu yeşerdi. Emine Şenyaşar’ın altı yıl süren adalet nöbetinin ardından, oğlu Fadıl Şenyaşar ve Yıldız ailesinden üç tutuklu sanık serbest bırakıldı. AK Parti ve DEM Parti'den yetkililerin barış için başlattığı girişimlerin yanı sıra, 27 Ekim'de Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın katılımıyla bir barış töreni düzenlenecek.

5

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesinde Şenyaşar ve Yıldız aileleri arasında yaşanan kanlı olayın ardından kentte son günlerde yaşanan olaylar barış umudunu beraberinde getirdi.

Olayla ilgili Malatya’da devam eden davada geçtiğimiz günlerde önemli bir gelişme yaşandı. Anne Emine Şenyaşar'ın 6 yıldır sürdürdüğü adalet nöbetinin ardından oğlu Fadıl Şenyaşar tahliye edildi. Ayrıca Yıldız ailesinden tutuklu üç sanık da tahliye edildi. Anne Şenyaşar ise Şanlıurfa’da başladığı ve Ankara’ya taşıdığı adalet nöbetine son verdi.

AK PARTİ VE DEM'DEN BARIŞ ZİYARETLERİ

AK Parti ve DEM Parti’den isimler barış için geçtiğimiz günlerde harekete geçti. TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder ve Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk Ankara’dan Şanlıurfa’ya gelerek barış için çaba harcadı. DEM'li heyet eski Vekil Yıldız’ı ve ailesini Suruç’a bağlı Yoğurtçu Köyü’nde ziyaret etti.

Aynı saatlerde, AK Partili TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, eski Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve AK Partili bir heyet, Şenyaşar ailesinin Suruç’a bağlı Dikili Mahallesi’ndeki evlerine giderek aileye geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI CEVDET YILMAZ URFA’YA GELİYOR

Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 27 Ekim Pazar günü önce Bingöl'e giderek bir yatırımın açılışını yapacak. Ardından helikopterle Şanlıurfa'ya geçecek. Yılmaz’ın, Şenyaşar ve Yıldız ailesi için düzenlenecek barış töreni katılması bekleniyor.

NELER OLMUŞTU?

AK Parti Şanlıurfa eski Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ve yakınları, 24 Haziran 2018 genel seçimleri öncesinde Suruç’ta esnafı ziyaret etmişti. Şenyaşar ailesine ait dükkana giren Yıldız’ın yakınları ile Şenyaşar ailesi fertleri arasında silahlı kavga çıkmıştı. Dükkanda başlayan olay, yaralıların kaldırıldığı hastanede devam etmiş; Hacı Esvet Şenyaşar, oğulları Celal ve Adil Şenyaşar ile eski vekil Yıldız’ın kardeşi Mehmet Şah Yıldız hayatını kaybetmişti. Çıkan olaylarda 8 kişi de yaralanmıştı.