Şanlıurfa 81’inci, İstanbul 80’inci sırada! Nereden nereye…

Dünya’nın Verisi adlı site, farklı kategorilerde kapsamlı araştırmalar ve haritalandırmalar yaparak dikkat çekiyor. Son olarak, Türkiye’nin memur haritasını yayınladı ve bu haritada Şanlıurfa’nın beklenmedik sıralaması birçok kişiyi şaşırttı.

5

Dünya’nın Verisi, Türkiye’nin 81 ilini kapsayan kapsamlı araştırmalar ve haritalandırmalarla dikkat çekiyor. Son çalışmaları, Türkiye’deki memur ailelerin iller arasındaki oranlarını ortaya koydu. 

81 ildeki memur ailelerin yoğunluğunu ve dağılımını haritalandıran çalışmada, Türkiye genelinde memur ailelerin oranının yüzde 14,85 olduğu belirlendi.

MEMUR AİLELERİN EN FAZLA VE EN AZ BULUNDUĞU İLLER

En fazla memur ailesinin bulunduğu il yüzde 45,46 ile Tunceli olurken, Tunceli sırasıyla yüzde 31,85 ile Hakkari ve yüzde 29,49 ile Isparta takip etti.

ŞANLIURFA VE İSTANBUL SON SIRADA

Şanlıurfa memur ailelerin en az bulunduğu il oldu. Şanlıurfa’nın ardından ise yüzde 9,58 ile İstanbul ve yüzde 10,48 ile Tekirdağ geliyor

ŞANLIURFA RESMEN İSTANBUL İLE YARIŞIYOR

Geçmişte İstanbul’a tayin olabilmek için yapılan torpil, günümüzde tersine döndü. Artan yaşam maliyetleri, yüksek kiralar, ulaşım sorunları, düzensizlik ve deprem korkusu, memurları İstanbul’dan kaçmaya teşvik ediyor. Bu durum, kentin birçok kamu kadrosunun boş kalmasına neden oldu.

Şanlıurfa için de benzer bir tablo söz konusu. Bir zamanlar tarihi ve kültürel zenginlikleriyle cazibe merkezi olan bu şehir, bugün ekonomik sorunlar ve fahiş kira artışlarıyla boğuşuyor. Hayat pahalılığı ve barınma zorlukları, vatandaşları farklı  şehirlere göç etmeye zorlarken, memurların da Şanlıurfa’yı tercih etmemesi dikkat çekiyor.