Şanlıurfa’da "Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması" düzenlenecek

Şanlıurfa’da Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımıyla 9. Uluslararası Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması gerçekleştirilecek. 24 Ekim Perşembe günü başlayacak olan program 4 gün boyunca devam edecek.

5

Mevlana Celaleddin-i Rumi Cami ve Külliyesinde yapılacak olan yarışmaya 34 ülkeden 41 yarışmacı katılım sağlayacak. Yarışma Kur’an-ı Kerim’i Ezbere ve Güzel okuma dallarında yapılacak.

4 gün sürecek olan yarışmanın yürütülmesi için alanında uzman olan 6’sı yurt dışından 4’ü Türkiye’den olmak üzere 10 kişiden oluşan jüri heyeti oluşturuldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından İslam âleminde Kur’an kültürünü ve eğitimini yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen yarışmanın, daha önce sadece İstanbul ve Konya’da düzenlendiği belirtildi. 

Kendi ülkelerinde başarılı olan 41 yarışmacı Şanlıurfa’da yarışarak ter dökecek. Başarılı olan yarışmacılara Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre Ve Kültür Merkezinde düzenlenecek olan törende ödülleri verilecek. Başarılı yarışmacılara ödüllerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan takdim edecek.