Yıllardır tek başına eylem yapıyor! Şanlıurfalı baba çocuklarının bataklıktan kurtulmasını istiyor

Suruç’ta iki oğlunun uyuşturucuya bulaşması nedeniyle yaklaşık 8 yıldır tek başına eylem yapan Hüseyin Yılmazoğlu, yetkililere seslenerek, yardım çağrısında bulundu.

5

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde iki çocuğu uyuşturucu bataklığına düşen Hüseyin Yılmazoğlu, yıllardır tek başına eylem yaparak yetkililerden yardım bekliyor. 

22 yaşındaki büyük oğlu B.Y.’nin 14 yaşında uyuşturucu kullanmaya başlamasıyla eylemlerine başlayan Yılmazoğlu, büyük oğlunu kurtarmaya çalışırken küçük oğlu da bu bataklığa düştü. Yılmazoğlu, özellikle D.Y.’nin uyuşturucu nedeniyle kısmi akli dengesini kaybettiğini belirtiyor. 

İki çocuğunun da tedavi edilmesini isteyen baba, aynı acıyı başkalarının yaşamaması için yetkililere harekete geçme çağrısında bulunuyor.

SURUÇ CUMHURİYET MEYDANI’NDA TEK KİŞİLİK EYLEM

Bir süredir eylemlerine ara veren Yılmazoğlu, bugün tekrar çocukları için Suruç Cumhuriyet Meydanı'nda eylemlerine başladı. Ancak daha önce yalnız bırakıldığı gibi bugün de yalnız bırakıldı. 

Kendi imkanlarıyla mücadeleye devam eden baba, "Yardım bekliyorum, bu mücadeleden vazgeçmeyeceğim" diyerek kararlılığını vurguladı.

Toplumun ve yetkililerin dikkatini çekmeye çalışan Yılmazoğlu, uyuşturucuyla mücadelede ailelerin yalnız kalmaması gerektiğine işaret ederek, diğer çocukların da bu tuzaktan kurtulması için destek bekliyor.

Tek kişilik eylemleriyle sesini duyurmaya çalışan Yılmazoğlu, umudunu kaybetmeden mücadeleye devam edeceğini şu sözlerle belirtti: 

"Bu çocuklar hepimizin. Kimse benim yaşadığım acıyı yaşamasın".