Ultra maraton yüzücüsü Bengisu Avcı’dan tarihi başarı

Ultra maraton yüzücüsü Bengisu Avcı, Okyanus Yedilisi’ni tamamlama hedefinde tarihi bir başarıya adım attı. Geçtiğimiz mayıs ayında denizanaları nedeniyle son iki saat kala yarıda bırakmak zorunda kaldığı zorlu Molokai etabını bu kez 12 saat 10 dakikada yüzerek tamamladı ve bu başarıya ulaşan ilk Türk sporcu oldu.

5

Okyanus Yedilisi’ni tamamlama yolunda kulaç atan Bengisu Avcı, geride kalan mayıs ayında denizanalarının ısırması nedeniyle bitime iki saat kala yarıda bıraktığı Molakai etabını bu kez başarıyla geçti. Molokai parkurunu 12 saat 10 dakikada bitiren kadın yüzücü Bengisu Avcı, kadınlarda Avrupa'nın en hızlı derecesinin sahibi oldu.

Avcı, Molokai etabını geçen ilk Türk ve Okyanus Yedilisi'nde beş etabı bitiren ilk Türk kadın unvanlarının sahibi oldu. 

Cumartesi sabah 04.28'de Molokai'den okyanusa giren İzmirli yüzücü, yaklaşık 42 kilometrelik parkuru 12 saat 10 dakikada bitirerek Hawaii'ye vardı. Bu derece, Molokai etabında Avrupalı bir kadın yüzücü tarafından kayıtlara geçen en hızlı zaman oldu.

DÜNYADAKİ EN İYİ İKİNCİ DERECE

Kadınlar klasmanındaki Dünya rekorunun sadece üç dakika gerisinde kalan Bengisu Avcı, burada da dünyadaki en iyi ikinci kadın derecesinin sahibi oldu. 

28 yaşındaki ultra maraton milli yüzücümüz, Kuzey Kanalı (İrlanda-İskoçya) ve Tsugaru’yu da (Japonya) geçtiği takdirde Okyanus Yedilisi’ni tamamlayan ilk Türk sporcu ünvanını alacak.