Şanlıurfa’da 473 film yarıştı! Ödüller sahiplerini buldu

3. Uluslararası Göbeklitepe Kısa Film Festivali'nin galası ve ödül töreni, sinema ve sanat dünyasından birçok önemli ismin katılımıyla düzenlendi.

5

ŞANLIURFA - Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Göbeklitepe Kısa Film Festivali, sinemanın yanı sıra farklı kültürleri ve bakış açılarını bir araya getirerek, sanatsal ve kültürel etkileşime katkı sağladı. 

Şanlıurfa Gönüllüleri Derneği tarafından düzenlenen festivalin galası, Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Gala ve ödül törenine siyasiler, bürokratlar, iş insanları, yönetmenler, film oyuncuları, sinemaseverler ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

Festival kapsamında, 473 kısa film yarışmaya katıldı ve jüri tarafından değerlendirilerek kazananlar belirlendi. 

Birincilik ödülünü Özkan Emre’nin yönetmenliğini yaptığı "Pamuk" filmi aldı. Ramazan Bayrak’ın yönetmenliğini üstlendiği "Üzümlü Kurabiye" ikinci, Tuğçe Kayaarası’nın "Sesimi Duyan Var mı" adlı filmi ise üçüncü oldu.

Dereceye giren filmlerin ödülleri, gala töreninde sahiplerine takdim edildi.

Şanlıurfa Gönüllüleri Derneği Genel Başkanı Habip Çadırcı, gala açılış konuşmasında Göbeklitepe’nin dünya tarihindeki önemine değinirken, festivalin Göbeklitepe’yi daha geniş kitlelere tanıtmayı amaçladığını belirtti.

Çadırcı, festivali gelenekselleştirmeyi ve Göbeklitepe’yi bir kültürel cazibe merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini ifade etti. 

ÇADIRCI: SİNEMANIN BÜYÜLÜ DÜNYASI SON ÜÇ YILDIR GÖBEKLİTEPE’DE BİR ARAYA GELİYOR

Festivalin marka tescilini Türk Patent Kurumu tarafından aldıklarını ifade eden Çadırcı, “Göbeklitepe, insanlık tarihine ışık tutan bir arkeolojik keşif olarak bilinir. Ancak bu muazzam tarih öğesinin yanı sıra, sinemanın büyülü dünyası da son üç yıldır Göbeklitepe’de bir araya geliyor. 3. Uluslararası Göbeklitepe Kısa Film Festivali, sinema sanatını ve kültürünü dünyanın dört bir yanından gelen yetenekli sinemacılarla buluşturarak, büyüleyici bir deneyim sunuyor. Uluslararası Göbeklitepe Kısa Film Festivali’nin marka kimliğini yasal olarak koruma altına almak için Türk Patent Kurumuna başvurarak patentini aldık. Bu, teknolojik, ekonomik ve sosyal ilerlemenin gerçekleştirilmesine katkı sağlayacaktır.” dedi.

“ULUSLARARASI GÖBEKLİTEPE KISA FİLM FESTİVALİ PROJESİNİ UZUN YILLAR SÜRDÜRMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ”

Göbeklitepe Kısa Film Festivali projesini ulusal arenada geleneksel hale getirmeyi planladıklarını aktaran Çadırcı, “STK olarak, ülkemize, toplumumuza faydalı olabilmek, dünya miras listesinde yer alan Göbeklitepe’yi gündemde tutmak, cazibe merkezi hâline getirmek, ekonomik hareketliliği sağlamak, sosyal ilerlemeyi gerçekleştirmek gibi nedenlerle Uluslararası Göbeklitepe Kısa Film Festivali projesini uzun yıllar sürdürmeyi düşünüyoruz. Yıllardır Ankara’da Şanlıurfa’mız, bölgemiz ve ülkemiz için imkânlar elverdiğince çalışmalar yapmaktayız. Bu projeyi de uluslararası arenada geleneksel hâle getirerek sürdürmeyi planlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Çadırcı, festivalin gerçekleştirilmesinde Haliliye, Eyyübiye ve Akçakale belediyelerinin yanı sıra Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası ile bazı iş insanlarının destek verdiğini belirtti.