Merakla beklenen Özel-Demirtaş görüşmesi gerçekleşti!  Ziyaret sonrası öne çıkan detaylar

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bu hafta Doğu ve Güneydoğu'da 6 ile yapacağı ziyaret öncesinde, HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı Edirne Cezaevi'nde ziyaret etti. Özel’e CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da eşlik etti.

5

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı ve Diyarbakır eski Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı’yı ziyaret etmek için Adalet Bakanlığı'na başvuruda bulunmuştu. 

Başvurusu kabul edilen Özel, bugün Edirne cezaevinde tutuklu bulunan Demirtaş ve Mızraklı'ya ziyaretini gerçekleştirdi.  Ziyaret sonrası Özel, açıklamalarda bulundu.

ÖZEL: TOPLUMSAL BARIŞI SAĞLAYACAĞIZ

Türkler ve Kürt’lerin bu ülkeyi beraber bir işgalden kurtardığını aktaran Özel "Çok acılar çekiyoruz, çok üzüntülere tanıklık ediyoruz. Emin olun, Türkiye'de insanlar birbirini sevdikten, toplumsal barışı hep beraber içselleştirdikten sonra nasıl 100 yıl önce sonu çok güzel olmuştu, Türkler ve Kürtler, Türkiye'de yaşayan herkes hep beraber büyük bir işgali sona erdirmişler ve genç bir Cumhuriyet kurmuşlardı, yine sonu muhteşem olacak. Bu sefer ilk yüzyılda yapamadıklarımız varsa hep birlikte onaracağız ve toplumsal barışı hep sağlayacağız." ifadelerini kullandı.

6 GÜNDE 6 İL ZİYARETİ 

Güneydoğu'ya yapacağı ziyaretten bahseden Özel, "Bölgeye yapılacak 6 gündeki halk ziyaretin ilk günü bugündür. Bugün Selahattin Demirtaş'la görüşmeden, konuşmadan 6 günde 6 ilde olmanın anlamı olmazdı" dedi.

DEMİRTAŞ ÇAĞRI METNİNİ YAYIMLADI

Öte yandan Selahattin Demirtaş, Özgür Özel'e ilettiği çağrı metnini sosyal medya hesabından yayımladı.

Demirtaş, paylaşımında, "Bu çağrı metninin hazırlanmasında bile bana öğretmeye, katkı sunmaya devam eden mücadeleci tüm kadınlara selam ve teşekkürlerimle... Jin Jîyan Azadî Kadın Yaşam Özgürlük" ifadelerine yer verildi.

Bu çağrı metninin hazırlanmasında bile bana öğretmeye, katkı sunmaya devam eden mücadeleci tüm kadınlara selam ve teşekkürlerimle...

Jin Jîyan Azadî
Kadın Yaşam Özgürlük pic.twitter.com/Bg2tVcgUQj

— Selahattin Demirtaş (@hdpdemirtas) October 21, 2024