Mansur Yavaş Şanlıurfa’ya geliyor

Şanlıurfa, UNESCO'nun Yaratıcı Şehirler Ağı'na müzik alanında katılma başarısını, 23 Ekim'de düzenlenecek özel bir lansman ile kutlayacak. Etkinliği ABB ve Tarihi Kentler Birliği Başkanı Mansur Yavaş ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Yönetim Kurulu Üyesi Başkan Vekili Prof. Dr.Nizamettin Kazancı, gibi birçok temsilci katılacak.

5

UNESCO’nun kültürel çeşitlilik ideallerini destekleyen UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na Şanlıurfa dâhil oldu. Bu başarı 23 Ekim'de düzenlenecek özel bir lansman ile kutlanacak. Lansmanda, "Geçmişten Günümüze Urfa'da Müzik" sergisi ve yerel sanatçıların performanslarıyla, şehrin zengin müzik ve gastronomi kültürü dünya ile buluşacak.

23 Ekim’de Şanlıurfa Arkeoloji Müzesinde düzenlenecek etkinliğe, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Vekili Prof. Dr. Nizamettin Kazancı, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve Tarihi Kentler Birliği Başkanı Mansur Yavaş, Büyükelçiler, Belediye Başkanları, Encümen Üyeleri, Sanatçılar, ulusal ve uluslararası temsilcileri katılacak.

Etkinliğinin ikinci gününde gelen konuklarla beraber Şanlıurfa gezisi düzenlenecek.