Şanlıurfa’da gençler ve gönüllüler ormanlar için el ele verdi

Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinasyonunda, Orman Genel Müdürlüğü iş birliğiyle Şanlıurfa dahil 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen “Orman Benim” kampanyası kapsamında, geniş katılımlı bir orman temizliği etkinliği gerçekleştirildi. “Ormanlar İçin El Ele Veriyoruz” sloganıyla yürütülen etkinlikte, gençler ve gönüllüler, Karaköprü Gölpınar Atatürk Ormanı'nda buluşarak ormanların temizliğine katkıda bulundu.

5

Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinasyonu, Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğinde Şanlıurfa Atatürk Ormanı'nda düzenlenen etkinlikte, Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğü personeli ve gençler ormandaki atıkları topladı.

Orman Bölge Müdürü Mehmet Zeki Bayıcı, Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Taşan, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Gençlik ve Spor İl Müdür Yardımcısı Mustafa Kırıkçı ve Gençlik Faaliyetleri Şube Müdürü Bekir Subaşı’nın yanı sıra, şube müdürleri, işletme müdür yardımcıları, şefler, muhafaza memurları, öğretmenler, öğrenciler ve gönüllü vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, ormanların korunması ve temiz tutulması konusunda farkındalık oluşturuldu.

ATIKLAR GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRILACAK

Etkinlikte toplanan atıklar uygun şekilde ayrıştırılarak geri dönüşüm süreçlerine dahil edilecek. Bireylerin çevreye olan duyarlılığını artırmak ve doğayı koruma bilincini geliştirmek amacıyla yapılan bu çalışma, geleceğe daha temiz ve yeşil bir Türkiye bırakma hedefiyle gerçekleştirildi. 

Gönüllülerin ve gençlerin bir araya gelerek çevre için önemli bir farkındalık oluşturduğu etkinlik, ormanların temiz tutulması ve geri dönüşümün yaygınlaştırılması için örnek teşkil etti.