Bakan Tunç’tan yenidoğan çetesi soruşturmasına ilişkin açıklama!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Karabük’te gündeme dair soruları yanıtlarken, yenidoğan çetesi soruşturmasına dair önemli açıklamalarda bulundu. Tunç, Türkiye Cumhuriyeti’nin hiçbir zaman bebek ölümlerine müsaade etmeyeceğini vurgularken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da bu konuda titizlikle hareket edilmesi yönündeki kararlılığını ifade ettiğini belirtti.

5

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Karabük’te gündeme dair soruları yanıtladı.

Bakan Tunç, yenidoğan çetesi soruşturması kapsamında yapılan çalışmaların detaylarına değindi. Sağlık Bakanlığı ile başlatılan idari ve adli soruşturmalar neticesinde bir yıllık araştırma sonucunda 47 kişinin gözaltına alındığını, 22 kişinin tutuklandığını ve 25 kişi hakkında da adli kontrol kararı verildiğini açıkladı.

Savcıya yönelik tehditlerle ilgili de ayrıca bir soruşturma başlatıldığını belirten Tunç, yargı mensuplarının görevlerini tarafsız ve bağımsız bir şekilde yerine getirdiğini, bu tür tehditlerin hiçbir şekilde yargıyı etkilemeyeceğini vurguladı.

Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi’nde iddianamenin sunulduğunu belirten Tunç, "Soruşturma sürecinde deliller toplandı, iddianame hazırlanıyor ve mahkemenin değerlendirme aşamasında olduğunu" söyledi. Ayrıca, iddianamenin kabul edilmesinin ardından gizlilik kararının kalkacağını ve kamuoyunun suçlamalar ve sorumlularla ilgili bilgilendirileceğini ifade etti.

Tunç, sürecin hızlı bir şekilde sonuçlanmasını temenni ederek, varsa sorumluların adalet önünde hesap vereceğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da soruşturmanın titizlikle devam etmesi gerektiğini vurguladığını ve gereken her türlü idari ve adli adımın atılacağının altını çizdi.

Ayrıca, Bakan Tunç, Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik açıklamalarına da tepki gösterdi. Karalayıcı üslubun siyasete zarar verdiğini belirterek, Cumhurbaşkanına hakaret etmenin suç olduğunu hatırlattı.

Son olarak, 9. Yargı Paketi’ne ilişkin açıklamalarda bulunan Tunç, casusluk suçu işleyenlerin hem casusluktan hem de diğer işledikleri suçlardan dolayı ceza alacaklarını belirtti.