Şanlıurfalılar dikkat! Noterlik hizmetlerinde büyük değişim

Noterliklere yönelik kapsamlı değişiklikler içeren kanun teklifi, Meclis gündemine taşındı. AK Parti Grubu'nun hazırladığı teklif, 22 Ekim Salı günü Adalet Komisyonu'nda görüşülmeye başlanacak. Teklif, noterlerin çalışma usul ve esaslarına dair yeni düzenlemeler getirirken, işlem güvenliğini artıracak önemli adımlar içeriyor.

5

Noterliklere yönelik kapsamlı değişiklikler içeren kanun teklifi, Meclis gündemine taşındı.

TRT Haber’in aktardığı bilgilere göre, noterliklerde yapılacak işlemler artık daha güvenli hale getirilecek. El yazısıyla imzalanarak gerçekleştirilen noterlik işlemleri, güvenli elektronik imzayla Türkiye Noterler Birliği'nin bilişim sistemine kaydedilecek. Böylece işlemlerin dijital ortamda saklanması ve güvence altına alınması hedefleniyor.

ÜCRET ÖDEMELERİ KOLAYLAŞIYOR

Teklifte noterlik ücretlerinin tahsilatıyla ilgili de önemli değişiklikler yer alıyor. Noter ücretleri artık nakit olarak veya banka kartı ve kredi kartı ile ödenebilecek. Bu düzenleme, vatandaşların noterlik işlemleri sırasında ödeme kolaylığı sağlamayı amaçlıyor.

ÜCRET TARİFESİ YILIN BAŞINDA DÜZENLENECEK

Noter ücret tarifesinin her yıl mart ayında düzenlenmesi uygulaması da değiştiriliyor. Yeni düzenlemeye göre, noterlik ücret tarifesi artık ocak ayı başında belirlenecek.

MECLİS'TE GÖRÜŞÜLECEK

Meclis Başkanlığı'na sunulan kanun teklifi, 22 Ekim’de Adalet Komisyonu’nda ele alınacak. Komisyon çalışmalarının ardından teklifin, genel kurulda görüşülmesi planlanıyor. Bu yeni düzenlemeler, noterlik hizmetlerinin daha hızlı, güvenli ve kolay olmasını hedefliyor.