Şanlıurfa’da sazan avı yapıldı

Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü koordinesinde, BABADER'in düzenlemiş olduğu 9. Sazan Balığı Yakalama Yarışması yapıldı.

5

BOZOVA - Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü koordinesinde, BABADER tarafından 9. Sazan Balığı Yakalama Yarışması yapıldı.

Bozova’da bu yıl 9.’su düzenlenen Sazan Yakalama Yarışması Ödül Töreni, Bozova Kaymakamı Halil İbrahim Yeşilyurt ve İl Tarım Müdürü Mehmet Aksoy’un katılımıyla gerçekleştirildi.

Bozova Avcılar Balıkçılar ve Atıcılar Derneğinin  (BABADER ) geleneksel olarak düzenlediği yarışmaya 108 yarışmacı katıldı. Yarışmada en küçük katılımcı olan Eymen Yeşilyaprak büyük alkış aldı.

Törende konuşan İl Müdürü Mehmet Aksoy, GAP bölgesindeki yatırımlarla birlikte bölgenin kültürel, ekonomik ve sosyal yapısının geliştiğini vurguladı

Her yıl yaklaşık 30 milyon yavru balık üretildiğini belirten Aksoy, bu balıkların 9 ile bırakıldığını söyledi. Ayrıca Bozova’nın yeni bir projeyle ari alabalık yumurta üretim merkezi olacağını ifade etti.