Tüketiciyi dolandıran gıda ürünleri listesi yenilendi: Ağzımızın tadı kaçacak!

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yayımladığı taklit ve tağşiş gıdalar listesi, geniş yankı uyandırmaya devam ediyor. Her gün binlerce kişiye satılan ürünlerde at ve eşek eti, domuz eti ve sağlığa zararlı diğer katkı maddeleri tespit ediliyor. İşte listeye eklenen yeni gıdalar…

5

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda güvenliğini sağlamak amacıyla düzenli olarak yaptığı denetimlerde taklit ve tağşiş yapılan ürünleri tespit edip ifşa etmeye devam ediyor. Bakanlık, denetimler sırasında örnek alınan ürünleri laboratuvarlarında inceleyerek içeriklerini kamuoyu ile paylaşıyor. 

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, tüketicilere hileli olarak sunulan gıda ürünlerinde son olarak tereyağı, sucuk, yoğurt ve bal yer alıyor.

SAF VE DOĞAL SATIŞI YAPILAN ÜRÜNLERDE HİLE TESPİTİ

Özellikle manda sütlü olarak piyasaya sürülen kaymaklarda gerçek manda sütüne rastlanmadığı tespit edildi. Ayrıca, birçok tereyağında bitkisel yağ karışımı bulunduğu belirlendi. Bu durum, gıda güvenliğini tehdit eden hileli uygulamalara karşı alınan önlemlerin önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Yüzde 70 manda sütlü olarak satılan kaymağın tek bir damla manda sütü içermediği tespit edildi. Sözü edilen marka, yoğurdunu da 'gurme' etiketiyle piyasaya sürüyor. 

Çok sayıda tereyağında ise hileli içerik bulunduğu belirlendi. Sucuklarda ise kanatlı et kullanıldığı ortaya çıktı. Listede birçok markanın bu tür hileli ürünler sunduğu görülüyor. Saf ve doğal olarak tanıtılan ballarda da hile yapıldığı tespit edildi.