Şanlıurfa’da 6 yıl aradan sonra taziye çadırı kuracak! Katılımcılar arasında siyasi isimler de var

Şenyaşar ailesi, Fadıl Şenyaşar’ın tahliye olmasının ardından önümüzdeki günlerde Hacı Esvet, Celal ve Adil Şenyaşar için taziye çadırı kuracak. 6 yıl sonra kurulacak olan taziye çadırına Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, DEM Partili vekiller, belediye başkanları ve çok sayıda insanın katılacağı öğrenildi. Ayrıca AK Partili önemli isimlerin de katılması bekleniyor.

5

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018’de, eski AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınları ile Şenyaşar ailesi arasında seçim çalışması sırasında Şenyaşar ailesinin iş yerinde başlayan ve hastaneye uzanan saldırı sonucu 66 yaşındaki Hacı Esvet Şenyaşar, oğulları Adil (25) ve Celal Şenyaşar (45) ile İbrahim Halil Yıldız’ın ağabeyi Mehmet Şah Yıldız yaşamını yitirmişti. 

Geçtiğimiz günlerde eski AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın korumaları ve yakınları ile Şenyaşar ailesi arasında çıkan ve 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırı davasında mahkeme, tahliye kararı vermişti. Fadıl Şenyaşar cezaevinden çıktı.

Yaşanan olaydan 3 gün sonra tutuklanan Fadıl Şenyaşar, 6 yıl 4 ay sonra Diyarbakır 2 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi'nden tahliye edildi. Fadıl Şenyaşar'ı yıllarca Adalet Nöbeti tutan annesi Emine Şenyaşar,  kardeşi DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar, aile üyeleri ve çok sayıda kişi karşıladı. Karşılamada oğluna sarılan Emine Şenyaşar bu kez sevinç gözyaşları döktü. 

ŞENYAŞAR AİLESİ 6 YIL SONRA TAZİYE KURACAK

Şenyaşar ailesi, Fadıl Şenyaşar’ın tahliye olmasının ardından önümüzdeki günlerde Hacı Esvet, Celal ve Adil Şenyaşar için 24 Ekim Perşembe günü Suruç’ta taziye çadırı kuracak. 

6 yıl sonra kurulacak olan taziye çadırına Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, DEM Partili vekiller, belediye başkanları ve çok sayıda insanın katılacağı öğrenildi. AK Partili önemli isimlerin de katılması bekleniyor.