Milyonlarcası denetlendi! Yüz binlercesine ceza kesildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, emniyet ve jandarma trafik ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerin sonuçlarını paylaştı. Denetimlerde milyonlarca araç kontrol edildi, binlerce sürücüye çeşitli trafik ihlalleri nedeniyle işlem yapıldı.

5

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 10-17 Ekim 2024 tarihleri arasında emniyet ve jandarma trafik ekiplerinin yürüttüğü denetim sonuçlarını sosyal medya üzerinden kamuoyuyla paylaştı. 

Açıklamaya göre, belirtilen tarihler arasında 2 milyon 855 bin 748 araç denetimden geçirildi. Bu denetimler sırasında çeşitli trafik kurallarını ihlal eden sürücülere ciddi yaptırımlar uygulandı.

Yerlikaya, özellikle mevzuata aykırı çakar kullanımında bulunan 361 sürücüye işlem yapıldığını belirtti. Ayrıca, hız sınırını aşan 137 bin 864, araçlarının periyodik muayenesini yaptırmayan 29 bin 374, emniyet kemeri kullanmayan 23 bin 624 sürücüye cezai işlem uygulandığı aktarıldı. 

Bunların yanı sıra, sürücü belgesiz araç kullanan 19 bin 103 kişi ile zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmayan 10 bin 815 sürücü de denetimlerde tespit edilerek cezalandırıldı. Tüm bu ihlaller sonucu toplamda 515 bin 232 araç ve sürücüye işlem yapıldığı açıklandı.

Trafik güvenliğinin sağlanması için, denetimlerin Kent Güvenlik Yönetim Sistemi kameraları ile desteklendiğini vurgulayan Yerlikaya, özellikle kırmızı ışık ihlalleri, kavşaklarda geçiş önceliği, emniyet kemeri ve kask kullanımı, cep telefonu ile araç kullanma gibi ihlallerin önlenmesine yönelik çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Bakan Yerlikaya, denetimlerin artarak devam edeceğini ve hedeflerinin trafik kazalarını en aza indirgemek olduğunu belirtti.

Yerlikaya, vatandaşları uyararak, "Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil" ifadelerini kullandı.