Şanlıurfa'da A101'in eksik etmediği ürün!

Tarım ve Orman Bakanlığı, 'taklit veya tağşiş yapılan gıdalar' listesini güncelleyerek kamuoyunu bilgilendirmeye devam ediyor. Son güncellemede, özellikle peynir ve tereyağı gibi süt ürünleri markalarına yer verilirken, yasaklı madde içeren bir peynirin büyük market zincirlerinden biri olan ve Şanlıurfa’da da mağazaları bulunan A101 marketlerinde satışa sunulması dikkat çekti.

5

Tarım ve Orman Bakanlığı, 'taklit veya tağşiş yapılan gıdalar' listesini güncelleyerek kamuoyunu bilgilendirmeye devam ediyor.

Bakanlık tarafından açıklanan liste, sahte ve sağlıksız ürünlerin marketlerde nasıl yer bulduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Başlangıçta 600'den fazla ürünün yer aldığı listede, yapılan yeni eklemelerle peynir ve tereyağı markaları da yer aldı. Sadece küçük işletmeler değil, büyük market zincirlerinin de sahte ve bozuk ürün sattığı ortaya çıktı.

Yapılan incelemelere göre, A101’in taşeron olarak ürettirdiği ve tüm şubelerinde satışa sunduğu 'Ahir' markalı peynirde yasaklı netamisin maddesi tespit edildi. Süt ve süt ürünlerinde kullanılan bu madde, küf ve maya gelişimini engelleyerek ürünün raf ömrünü uzatıyor. Ancak Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yasaklanmış olan netamisin, aşırı tüketildiğinde kusma, ishal ve alerji gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor.