Şanlıurfa Valiliği'nden polise silahlı saldırı olayıyla ilgili açıklama

Siverek'te polislerin bir olaya müdahale için gittikleri sırada silahlı saldırıya uğramasına yönelik basın açıklaması yapan Şanlıurfa Valiliği "Fail ikna edildikten sonra tabancasını yere atması sağlanmış, bu esnada olayın karşı tarafınca darp edilmek istenmesi üzerine şahıslara zor kullanılarak müdahale edilmiş, akabinde silahlı saldırı olayının şüphelisi yakalanarak gözaltına alınmış, bugün çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir" denildi.

5

ŞANLIURFA- Dün Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi Hacıömer Mahallesinde silahlı bir kişinin çevredeki iki kişiyi tehdit ettiğinin bildirilmesi üzerine olay yerine giden polis ekipleri silahlı saldırıya uğradı. Kurşun, ekip aracının sağ ön lastiğine isabet etti ve şans eseri yaralanan olmadı.

Olayla ilgili Şanlıurfa Valiliği'nden yazılı açıklama geldi.

Açıklamada kolluk görevlisine zarar veren kişilere yasal çerçevede gereken müdahale yapıldığı belirtilerek "Fail ikna edildikten sonra tabancasını yere atması sağlanmış, bu esnada olayın karşı tarafınca darp edilmek istenmesi üzerine şahıslara zor kullanılarak müdahale edilmiş, akabinde silahlı saldırı olayının şüphelisi yakalanarak gözaltına alınmış, bugün çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir.

Güvenlik güçlerimize mukavemet ve saldırı gibi girişimlerde bulunarak kamu görevinin yerine getirilmesini engelleyen, kolluk görevlisine zarar veren kişilere yasal çerçevede gereken müdahale yapılarak etkisiz hale getirilmekte ve adli mercilere teslim edilmeleri sağlanmaktadır" denildi.