Şenyaşar davasında tutuklular hakkında tahliye kararı

SON DAKİKA l Şenyaşar ailesine yönelik saldırılarla ilgili davada, tutuklu sanıkların tamamının tahliyesine karar verildi. 2018'deki olaylar sonrası açılan davada, Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada savcı tahliye talep etti. Mahkeme, sanıklar hakkında "ev hapsi" uygulaması kararı aldı ve bir sonraki duruşmanın 21 Şubat 2025'te yapılacağı duyuruldu.

5

2018'de genel seçimlerinden 10 gün önce, AK Parti  Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın Suruç'taki esnaf ziyaretleri sırasında yaşanan ve Şenyaşar ailesinden Esved Şenyaşar, oğulları Celal ve Adil Şenyaşar ile Mehmet Şah Yıldız'ın öldürüldükleri olaylarla ilgili dava "iş yeri" ve "hastane" olarak ikiye ayrılmıştı. Daha sonra dosyalar birleştirildi. 

Her iki taraftan 4’ü tutuklu toplam 30 kişi hakkında açılan davanın 8'inci duruşması, Malatya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Tutuklu Fadıl Şenyaşar, tutuklu bulunduğu Diyarbakır 2 Nolu T Tipi Cezaevi’nden duruşmaya Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Diğer tutuklu sanıklar Enver Yıldız, Mekail Şimşek ve Celal Yıldız da tutuldukları cezaevlerinden SEGBİS ile katıldı. 

SAVCI TAHLİYE İSTEDİ

Emine Şenyaşar, sağlık sorunları nedeniyle duruşmaya katılamadı. Ancak Şenyaşar ailesinin avukatları duruşmada yerlerini aldı. Kimlik tespiti ile başlayan duruşmada, savcı mütalaasını açıkladı ve tutuklu sanıkların tahliyesini ile birlikte kovuşturmanın genişletilmesi talebinde bulundu.

Şenyaşar ailesinin avukatları, tahliye talebini destekleyerek Fadıl Şenyaşar’ın serbest bırakılmasını istedi. Diğer sanıkların avukatları da aynı şekilde tahliye talep etti. Duruşma, karar vermek üzere ara verildi.

Mahkeme, tutuklu sanıkların tamamının tahliyesine karar verdi ve sanıklar için "ev hapsi" uygulanmasına hükmetti. Bir sonraki duruşmanın 21 Şubat 2025 tarihinde yapılacağı açıklandı.