Vatandaşları dolandıran finans devlerine rekor ceza!

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan denetimleri sonucunda, tüketicilerden fazla ücret, masraf ve komisyon tahsil eden kuruluşlara milyarlarca lira ceza verildi. İşte detaylar…

5

Ticaret Bakanlığı, tüketicilerin menfaatlerini korumak amacıyla, finans kuruluşlarının tüketicilerden tahsil ettiği faiz dışı ücret, masraf ve komisyonlarla ilgili olarak başlattığı incelemeler doğrultusunda kesilen cezalara ilişkin olarak açıklama yaptı.

Ticaret Bakanlığı, finansal kuruluşların tüketicilerden tahsil ettiği faiz dışı ücret, masraf ve komisyonlara yönelik başlattığı incelemeler sonucunda, tüketicilerin mağdur edildiğini tespit etti. 

Bakanlık tarafından yapılan denetimlerde, EFT, havale, FAST, kıymetli maden ve uluslararası fon transferi, ATM kullanımı, kiralık kasa ve nakit avans işlemleri gibi hizmetlerde, tüketicilerden fazla ücret tahsil edildiği ve bu durumun tüketici mağduriyetine sebep olduğu ortaya çıktı.

Yapılan açıklamada, finans kuruluşlarının, üçüncü kişilere ödenen tutarlardan daha fazla masraf ve komisyonu tüketicilere yansıttığı, ayrıca ücret değişikliklerini zamanında bildirmediği belirtildi. Bu durumun tespiti üzerine, Ticaret Bakanlığı denetimleri kapsamında, finansal kuruluşlara toplam 3 milyar 184 milyon 471 bin 852 TL tutarında idari para cezası kesildi.

Ayrıca, fazla tahsil edilen ücretlerin tüketicilere iadesine yönelik çalışmaların başlatıldığı bildirildi. Ticaret Bakanlığı, bu denetimlerin finans sektörünün mevzuata uyumunu sağlama, tüketici menfaatlerini koruma ve tüketici memnuniyetini artırma amacıyla sürdürüldüğünü vurguladı.

Ticaret Bakanlığı, bu tür uygulamalara karşı denetimlerinin büyük bir titizlikle devam edeceğini ifade etti.