Korkunç olay: Küçük çocuk gözünü kaybetti

Elektronik sigaranın patlaması sonucu 7 yaşındaki çocuk gözünü kaybetti.

5

İNGİLTERE- Olay, İngiltere’de meydana geldi.

İddiaya göre, 7 yaşındaki Ruby Grainger, annesi ile birlikte sokakta yürürken yanlarında aniden patlayan elektronik sigara parçalarının yüzüne sıçradı.  Annesi hemen sağlık ekiplerine haber verdi.

İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık birimleri küçük çocuğa yaptıkları ilk müdahale sonrası ambulansla hastaneye kaldırıldı. 

Olayı anlatan anne Ciara Grainger, "Minibüse doğru yürüyorduk, aniden yüzüne bir şey çarptı. Yalnızca çığlıklar duyuyordum. Yüzüne baktığımda kan fışkırıyordu. Royal Victoria Göz ve Kulak Hastanesi'ne nakledilmeden önce Dublin'deki Tallaght Hastanesi'ne götürdüler. Doktorlar, acil ameliyatla gözünün çıkarılması gerektiğini söyledi" dedi.

Doktorlar, patlamanın pil asidinden kaynaklandığını ve Ruby'nin gözünün tamamen zarar gördüğünü belirtti. Anne Grainger, "Doktorlar bunun ilk kez gördükleri bir hasar olduğunu söyledi. Tüm göz çukuru ve çevresi tamamen tahrip olmuş" diye ekledi.

Ruby’nin göz çukurunun 6 hafta içinde iyileşmesi bekleniyor ve protez göz takılması için bağış kampanyası başlatıldı. Doktorlar, küçük kızın durumuyla ilgili umudu korurken, bu olay elektronik sigara patlamalarına karşı dikkat çekici bir uyarı niteliği taşıyor.