Merakla beklenen 2025 bütçe teklifi Meclis'te

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM 2025 yılı bütçe teklifine ilişkin sunumunu 22 Ekim'de Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda gerçekleştirecek. Sunumun ardından, tüm kamu kurum ve kuruluşlarının bütçeleri tek tek ele alınacak.

5

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 2025 yılı bütçe teklifinin görüşmelerine hazırlanıyor.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak bütçe bağlama töreniyle 2025 yılı Merkezi Yönetim Bütçesi resmen açıklanacak. 

Bütçe görüşmelerinin Meclis'teki ilk adımı Plan ve Bütçe Komisyonu'nda atılacak. Yılmaz’ın sunumuyla başlayacak süreçte, komisyon üyelerinin hazırlıkları için bir hafta ara verilecek. Bütçenin geneli üzerindeki görüşmeler ise 30 Ekim'de başlayacak.

Görüşmelerin ardından, ilk olarak TBMM Başkanlığı'nın bütçesi ele alınacak. Daha sonra, Cumhurbaşkanlığı kabinesinde yer alan 17 bakan sırayla bütçelerini komisyona sunacak. Son olarak Cumhurbaşkanlığı bütçesi masaya yatırılacak. Bu süreçte bir önceki yılın Sayıştay raporları da incelenecek.

MECLİS’E MİSAFİR KABUL EDİLMEYECEK

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bir ay sürmesi öngörülen müzakereler tamamlandıktan sonra, Aralık ayı başında Genel Kurul'da görüşmelere devam edilecek. 

Meclis Genel Kurulu'nda 12 gün sürecek yoğun bir mesai planlanıyor. Görüşmeler boyunca Meclis’e misafir kabul edilmeyecek ve partiler grup toplantılarına ara verecek.