Mustafa Destici'den tepki çeken sözleri için açıklama: Böyle bir ifadem yok!

Savunma sanayi destek fonu için kredi kartlarından 750 TL'lik kesinti yapılmasına ilişkin teklifinin geri çekilmesi hakkında değerlendirmelerde bulunan BBP lideri Mustafa Destici, daha önceki açıklamalarının yanlış anlaşıldığını belirterek ''Ne diyorlar, 'Ermeni dedi, DEM'li dedi, Yunanlı dedi.' Benim böyle bir ifadem yok. Yorumlarım çarpıtıldı'' dedi.

5

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda başlayan Savunma Sanayii ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri ertelendi. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, kredi kartlarından yıllık 750 TL vergi alınması düzenlenmesinin ertelendiğini duyurdu.

DESTİCİ'NİN TEPKİ ÇEKEN SÖZLERİ

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ise tartışmalar sürerken konuya dair yaptığı açıklamalar ile tepki çekmişti. Destici "100 bin TL kredi kartı limitin olup 750 TL vermezsen sonun Suriye ve Filistin gibi olur. Yılda 750 lira vermemek için, kredi kartlarının limitlerini 100 bin liradan 99 bin liraya düşürenlerin kartlarını iptal edin. Bunların savunduğu siyasetçilerden biz ne duyuyoruz bunlar Milliyetçileri değil DEM'lileri savunuyorlar. Bunlar Türkiye ile Yunanistan karşı karşıya geldiğinde Yunanistan'ı savunurlar, Batı'yı savunurlar, Ermenistan'ı savunurlar. Bunların hiçbir zaman Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni savunduğunu görmedim" demişti.

“SÖYLEMEDİĞİMİZ SÖZLERİ SÖYLEDİLER”

Sözleri "750 lira kredi kartı aidatı vermeyen DEM'lidir, Yunan'dır, Ermeni'dir" şeklinde yorumlanan ve tepki çeken sözlerinin ve düzenlemenin ertelenmesinin ardından  bugün kameralar karşısına geçen BBP lideri Destici, konuyla ilgili sözlerinin çarpıtıldığını savundu. Destici "Hükümet bunu kabul eder, etmez. Uygular, uygulamaz. Bu kendi bilecekleri iş. Biz konunun önemine binaen savunma sanayimizin desteklenmesi gerektiğini ifade ettik ve aynı yerde duruyoruz. Bunu ifade ederken kimseye hakaret etmedik, kimseyi itham etmedik. Sadece Türkiye düşmanlarının terörle mücadele ve dış politikada takındıkları tavra vurgu yaptım. Hal böyle iken, söylemediğim sözler üzerinden itham edildim. Ne diyorlar; 'Buna karşı çıkanlara Ermeni dedi, Yunanlı dedi.' Benim böyle bir ifadem yok. Ama onlar bunu kendilerine yakıştırıyorlarsa ona da bir şey demem. Bizim söylemediğimiz sözleri söylediler. Ben demişim ki 'Limitini 100 binin altına düşüren herkesin kredi kartını iptal edin.' Ben üç kesim için söyledim onu. Ayda sadece yaklaşık bir paket sigara ya da lüks kafelerde bir bardak çay parası olan 62 lira ya da 750 lirayı vermemek için kredi kartlarının limitlerini 100 bin liradan 99 bin liraya düşüren, yüksek gelirlere sahip, savunma sanayimizin gelişmesini istemeyen, başta bir konserden milyonlar alan hayırsız sanatçılara, spor ya da hemen bankaya koşanlara söyledim. 'Dolarla maaş alan medya mensupları ve bunları destekleyen siyasetçilerin kredi kartlarını iptal ediniz' dedim. Ben sadece bu üç kesim için söylüyorum ki bunların sayıları belli. Ama bunlar bütün herkese söylemişim gibi arkalarına bir kamuoyu gücü almaya çalışıyor" diye konuştu.