Şanlıurfa’yı da etkileyen deprem sonrası uzman isimden kritik uyarı! 7 şiddetine varan deprem…

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, Malatya depremi sonrası uyarıda bulundu. Ercan, “2027 yılına kadar 6-6,5 belki bazı yerlerde 7’ye varan artçı depremleri bu bölgede görürsek şaşırtıcı olmaz” dedi.

5

AFAD, sabah saat 10,46’da Malatya’nın Kale ilçesinde 5,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurmuştu. 

Deprem, Şanlıurfa, Elazığ, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Mardin, Gaziantep ve Adıyaman'da da hissedildi.

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, bugün Malatya merkezli meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından açıklama yaptı.

Ercan, 2023 yılında yaşanan iki büyük depremden sonra Malatya ve çevresinde 5 ve üzeri artçı depremler beklediklerini ifade etti.

ERCAN: BU DEPREM 2023 YILINDA OLAN 2 TANE BÜYÜK DEPREMİN ARTÇISIDIR

Ercan, X hesabında yayınladığı videoda şunları söyledi:

“Bugün Malatya’da 6.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bu deprem 2023 yılında olan 2 tane büyük depremin artçısıdır. 2023’teki boşalma yaklaşık 4 tane kırık olmuştu. Van Gölü, Ölü Deniz, Bitlis Kerez Kuşağı, Arap Kalkanı ve Adana Kırıkları boyunca boşalmalar olmuştu. Dolayısıyla yaklaşık 8 büyüklüğündeki boşalmanın artçıları azdı. Beklediğimiz artçılar yaklaşık 6,5-7'ye kadar varabilecek eksik artçı depremler vardır. Bu depremlerden bir tanesi gecikmeli olarak bugün Malatya'da oldu. Bunlar gibi en az 2027 yılına kadar 6-6,5 belki bazı yerlerde 7’ye varan artçı depremler bu bölgede görürsek şaşırtıcı olmaz. Deprem yaklaşık 4 milyon kişiyi etkilemişti. Yaraları henüz saramadık, sarmaya devam ediyoruz. Bu konuda da gereken her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Önümüz kış, dolayısıyla bu patlayan ve harekete geçen 4 ana kırık boyunca artçı depremler mensubesi ne yazık ki beklenmelidir. 6 büyüklüğündeki bu depremden sonra 5 ve üzeri depremler yine Malatya'da görülebilir. Geçmiş olsun.”