Fatura yükünü hafifletecek destek: Aylık 438 TL fatura yardımı başladı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli ailelere sevindirici bir destek sundu. Belirlenen şartları yerine getiren haneler, her ay 438 TL tutarında fatura yardımı almaya başlayacak. İşte ayrıntılar…

5

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte, geçim sıkıntısı çeken haneler için devlet destekleri artış gösteriyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, vatandaşların fatura yüklerini hafifletmek amacıyla doğalgaz yardımı programını duyurdu. Özellikle artan elektrik ve doğalgaz faturaları, aile bütçelerini zorlarken, bu yardım önemli bir nefes alma imkânı sunuyor.

DOĞAL GAZ YARDIMI KİMLERE VERİLECEK?

Doğal gaz yardımından yararlanmak için bazı şartlar bulunuyor. İlk olarak, evin bulunduğu bölgede doğalgaz arzının olması gerekiyor. Ayrıca, hane içinde kişi başına düşen gelir 5667,37 TL'nin altında olmalı. Başvuru yapılacak hane içinde, noter memuru ya da muhtar olarak çalışan bir kişinin olmaması gerektiği de önemli bir kriter.

YARDIM MİKTARLARI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, doğalgaz yardımı kapsamında Ekim ve Mayıs ayları arasında, hanelere aylık olarak 188 TL ile 438 TL arasında destek ödemesi yapıyor. Bu, yıllık toplamda 1500 TL ile 3500 TL arasında bir yardım anlamına geliyor. Yardım miktarı, hane içindeki kişi sayısına bağlı olarak değişiklik göstermekte.

BAŞVURU SÜRECİ

Doğal gaz desteği almak isteyenler, başvurularını e-devlet üzerinden gerçekleştirebiliyor. T.C. kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile giriş yaptıktan sonra, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sekmesi altındaki sosyal yardım başvuru hizmeti sayfasına yönelerek, kimlik doğrulama işlemini tamamlayıp başvuru formunu doldurabilirler.

Yardımlar, iki ayda bir ödenirken, detaylı bilgi almak isteyenler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarına başvurabilir.