Bakan Yerlikaya açıkladı! Şanlıurfa’da bir binada çökme meydana geldi

Malatya'nın Kale ilçesinde 5,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntı, Şanlıurfa ve çevresindeki illerde de hissedildi. Deprem sonrası 374 ihbar alındığını, bunlardan 341'inin bilgi, 33'ünün ise yardım talebi olduğunu belirten İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya,” Malatya'da 1, Şanlıurfa'da 1, Elazığ'da 1 olmak üzere toplam 3 binada kısmi çökme meydana gelmiştir.” dedi.

5

 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 10.46'da, merkez üssü Malatya'nın Kale ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Depremin 10,07 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

5,9 büyüklüğündeki deprem Şanlıurfa, Tunceli ve Elazığ'da da hissedildi.

ŞANLIURFA’DA BİR BİNADA ÇÖKME

 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Malatya'da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depreme ilişkin, "Malatya'da 1, Şanlıurfa'da 1, Elazığ'da 1 olmak üzere 3 binada kısmi çökme meydana gelmiştir. Herhangi bir can ve mal kaybı bulunmamaktadır." İfadesini kullandı.

Bakan Yerlikaya, şunları belirtti:

"112 Acil Çağrı Merkezimize 374 ihbar gelmiştir. Bu ihbarların 341'i bilgi, 33'ü de yardım amaçlı çağrıdır. Malatya'da 1, Şanlıurfa'da 1, Elazığ'da 1 olmak üzere toplam 3 binada kısmi çökme meydana gelmiştir. Herhangi bir can ve mal kaybı bulunmamaktadır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun."