Şanlıurfa'da yıkım korkusunu bastıran korku: Binalardaki madde bağımlıları

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, Şanlıurfa’da bazı binalar yıkılırken birçok bina da ciddi hasar gördü. Şanlıurfalılar, yıkılmayı bekleyen bu binaların yanından geçerken her an çökme tehlikesiyle karşı karşıya kalacakları korkusuyla yürüyorlar. Ancak son zamanlarda yıkım korkusundan daha çok korktukları bir sorun var. Hasarlı binaları mesken tutan madde bağımlıları…

5

ŞANLIURFA- Yaklaşık bir buçuk yıl önce meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen şehirlerden biri de Şanlıurfa’ydı. Kentte bazı binalar yıkılırken birçok binada ise ciddi hasarlar meydana gelmişti. 

Yıkılmayı bekleyen bu binaların yanından geçen Şanlıurfalılar her an yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalabilecekleri için korkuyla yürüyorlar. Ancak son zamanlarda yıkım korkusundan daha çok korktukları bir sorun var.

VATANDAŞIN KORKULU RÜYASI: MADDE BAĞIMLILARI 

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesine bağlı Bamyasuyu Mahallesi depremde ciddi şekilde etkilenen yerlerden biriydi. Depremlerin ardından mahallede birçok binada hasar meydana gelmişti. Henüz yıkılmayan bu binalar adeta madde bağımlılarının yuvası haline geldi. 

Hasarlı binaları kendilerine mesken tutan madde bağımlıları, hem bölgede bulunan esnafı hem de oradan geçen vatandaşları tedirgin ediyor. 

BAĞIMLILAR HURDA İÇİN KAVGA EDİYOR

Mahallede iş yeri bulunan esnaf, hasarlı binalarda kalan madde bağımlılarının sürekli taşkınlık çıkardıklarını, hatta binada bulunan demir ve hurda eşyalar için kavga ettiklerini belirtiyorlar. 

Son olarak bir esnaf madde bağımlıları arasında çıkan kavga anını cep telefonu kamerasıyla kaydetti. Görüntülerde biri kız ikisi erkek olan bağımlıların hasarlı binana önünde, kavga ettikleri görülüyor. 

ÇÖZÜM BULUNMASINI İSTİYORLAR

Bu tarz görüntülerin sık sık yaşandığını belirten bölgedeki esnaf, bir an önce hasarlı binaların yıkılmasını ve madde bağımlılarına karşı bir çözüm bulunmasını istiyor.