TOKİ Şanlıurfa dahil 35 ile müjdeyi verdi: Ayda 2 bin TL ile arsa sahibi olabilirsiniz!

TOKİ, ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için arsa satışının başladığını duyurdu. Şanlıurfa’nın da aralarından bulunduğu 35 ilde 303 arsa satışının başladığını açıklayan TOKİ, başvuruların bugünden itibaren alınmaya başlandığını ve 29 Ekim'e kadar devam edeceğini bildirdi.

5

TOKİ, Şanlıurfa dahil 35 ilde konut sahibi olmak isteyenler için arsa satışına başladığını açıkladı.

 Yüzde 25 peşinat ve 48 ay vade seçeneği ile uygun ödeme koşullarının sağlanacağını belirten TOKİ, ayda 2 bin TL taksitle arsa sahibi olmak isteyenlere ödeme imkanı sunuyor.

Şanlıurfa’dan 9 arsa satışının yapılacağı başvuruların bugün başlayıp 29 Ekim’e kadar devam etmesi planlanıyor.

ARSALARIN FİYATLARI VE SATIŞ DETAYLARI

TOKİ'nin satışa sunduğu arsalar arasında en düşük fiyatlı arsanın bedeli 131 bin TL olarak belirlendi. Bu arsanın yüzde 25 peşinatla ve 48 ay vadeyle satışa çıkarıldığı, ayda 2 bin TL taksitlerle ödeme imkânı sağlandığı açıklandı. Konut ve plansız alan arsası olarak satılacak bu arsalar, özellikle evini kendi yapmak isteyen vatandaşlar için büyük bir fırsat sunuyor.

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI

TOKİ tarafından yapılan açıklamaya göre, arsa satışları için başvurular bugün itibariyle başlamış durumda. Başvurular 29 Ekim 2024 tarihine kadar devam ediyor. Başvuruların ardından yapılacak olan müzayede ile vatandaşlar arsalarını alabilecekler.

EV YAPACAKLARA BÜYÜK FIRSAT

TOKİ, bu satış kapsamında konut ve plansız alanlar için arsa satışına olanak sağlıyor. Konut arsası satın alan vatandaşlar, bu arsalar üzerine kendi evlerini inşa edebiliyorlar. Özellikle yüksek konut fiyatları karşısında arsa satın alıp kendi evini yapmak isteyenler tercih ediyorlar.

Emlak Müzayede resmi sayfasından konu ile ilgili yapılan açıklamada arsaların satıldığı illerin listesinin şu şekilde olduğu görülüyor. 

İşte arsaların satıldığı iller:

Diyarbakır

İstanbul

İzmir

Aydın

Muğla

Antalya

Adana

Mersin

Şanlıurfa

Ankara

Kocaeli

Bursa

Balıkesir

Çanakkale

Sakarya

Yalova

Eskişehir

Gaziantep

Elazığ

Afyon

Konya

Denizli

Kayseri

Çorum

Aksaray

Amasya

Çankırı

Erzurum

Ağrı

Ardahan

Muş

Malatya

Artvin

Bitlis

Düzce