Bir bu eksikti: Şimdi de 'lahmacun' çetesi çıktı…

Restoranlara gidip toplu sipariş veren, menüden eklemeler yaparak dolandırıcılık yapan kişiler, tatlıları da yedikten sonra kayboluyor. Son iki ayda üç kez dolandırılan restoran sahibi isyan etti,"Artık kendimi enayi gibi hissediyorum. Çıldırmak üzereyim." dedi.

5

Defalarca dolandırılan ve lahmacunun köftesi elinde kalan işletmeci isyanını dile getirdi.

Son dönemde dolandırıcılarla başı dertte olan Arnavutköy'deki restoran sahibi Savaş Öztürk, yaşadığı olayları Show Haber’e aktardı.

İddiaya göre, lahmacun ustasıyım diyerek restorana gelen bir kişi, çocuğuna sünnet yapacağını belirterek 500 adet lahmacun siparişi vermek istedi. Öncelikle lahmacunun tadına bakmak isteyen dolandırıcı, bir lahmacun yedikten sonra üzerine bir tatlı da sipariş etti.

'HESABA EKLERSİN' YALANI

Hesap ödeme zamanı geldiğinde bahaneler uyduran adam, IBAN bilgisi isteyip "Hesaba eklersin" diyerek dükkandan ayrıldı. Bir daha da geri dönmedi.

İki ayda üç kez aynı yöntemle dolandırılan işletme sahibi hem şikayette bulundu hem de isyan etti:

'ÇILDIRMAK ÜZEREYİM! ENAYİ GİBİ HİSSETTİM'

"Bu kaçıncı oluyor? Nereye kadar böyle gidecek? Son olayda kendimi gerçekten enayi gibi hissettim. Çıldırmak üzereyim; 120 tane lahmacun yaptık, elimizde kaldı. Parayı peşin istemek istediğimizde 'Kaçıyor muyuz?' diyorlar. İstemesek de bir şekilde gidiyorlar."