750 TL tartışması büyüyor: Limit düşürenlerin kartlarına iptal çağrısı

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Savunma Sanayi Destek Fonu için kredi kartı sahiplerinden alınacak yıllık 750 TL’ye yönelik tartışmalara sert bir çıkış yaparak, bankalara çağrıda bulundu: "Limitleri düşürenlerin kartlarını iptal edin."

5

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, hükümetin Savunma Sanayi Destek Fonu için getirmeyi planladığı vergi düzenlemesine destek verdi. Destici, 100 bin TL ve üzerinde kredi kartı limiti olanlardan yıllık 750 TL alınması teklifine karşı çıkanları sert bir dille eleştirerek, kart limitlerini düşürenlere karşı bankalara çağrıda bulundu. 

Destici, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, özellikle yüksek gelirli kesimlerin bu ödemeyi yapmamak için kart limitlerini düşürdüğüne dikkat çekti. Sanatçılardan medya mensuplarına kadar birçok isme yüklenen Destici, bu tavrı milli çıkarlar karşısında bir direniş olarak nitelendirdi. Destici, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Ülkemizin savunma sanayisinin gelişimine destek olmak adına ayda sadece 62.5 lira, yılda 750 lira vermek istemeyen, kart limitlerini bilinçli şekilde düşüren kişilerin kartları iptal edilmeli. Başta devlet bankaları olmak üzere, milli bankalarımızdan bu adımı atmalarını bekliyoruz."

Destici'nin bu çağrısı, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Birçok kesimden tepki gelirken, bazı vatandaşlar Savunma Sanayi Destek Fonu'nun önemine vurgu yaparak Destici’ye destek verdi. Açıklamalarıyla gündemde kalmayı başaran Destici, fonun Türk savunma sanayisinin güçlenmesi adına kritik olduğunu belirterek, vatandaşları bu konuda sorumluluk almaya çağırdı.

Destici’nin daha önce de 750 TL’lik düzenlemeyi eleştirenleri Yunanistan ve Ermenistan'ı savunmakla suçlaması büyük tartışma yaratmıştı. Bu son açıklamasıyla kamuoyundaki tepkiler daha da artmış görünüyor.