Şanlıurfa'da 'sabır evleri' yeni sahiplerini arıyor

TOKİ tarafından yapıldıktan sonra büyükşehir ile takas edilen sabır evleri satışa çıkarıldı. Beyazgül döneminde Karayollarının eski yeri verilmiş yerine Viranşehir'deki sabır evleri alınmıştı.

5

Üç yıl önce TOKİ tarafından Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde inşa edilen Eyyüp Nebi Sabır Evleri, satılamadığı için Yeşildirek bölgesindeki arsa karşılığında belediyeye devredilmişti.

Önceki Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül döneminde gerçekleştirilen bu takasın ardından, bölgedeki eksiklikler 2022 yılında tamamlanarak konaklama alanı olarak açılışı yapılmıştı.

Ancak geçen süre zarfında atıl durumda kalan Eyyüp Nebi Sabır Evleri, belediyenin hiçbir işine yaramadı. Yeni yönetim bu bölgenin işe yaramadığını görünce satışa çıkardı. 

45 bin metrekarelik alanda konumlanan bu yerleşim alanında, cami, konaklama yerleri, aşevi, kütüphane ve otoparkların yanı sıra 86 bağımsız konut bulunuyor.

İHALE DETAYLARI VE ŞARTLAR

Eyyüp Nebi Sabır Evleri’nin satış ihalesi, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu’nda aşağıda belirtilen tarihlerde gerçekleştirilecektir:

07 Kasım 2024,

14 Kasım 2024,

21 Kasım 2024,

28 Kasım 2024.

İhaleler, Perşembe günleri saat 11:00’de başlayacaktır.

ŞARTNAME

Taşınmaz Mal Satış Şartnamesi, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Yeni Hizmet Binası'nda bulunan Emlak ve İstimlak Daire Başkanlığı, Emlak Yönetim Şube Müdürlüğü’nden görülebilir ve 3.000 TL karşılığında temin edilebilir. İhaleye katılmak isteyenlerin şartnameyi satın alması zorunludur.

İHALEYE KATILIM ŞARTLARI

İhaleye katılmak isteyenlerin aşağıdaki belgeleri hazırlamaları gerekmektedir:

a) 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 37. maddesine uygun olarak hazırlanmış teklif mektubu (kapalı teklif usulü için),

b) Geçici Teminat Bedeli’nin, 2886 sayılı D.İ.K.’nun 27. maddesine göre belirlenen şartlara uygun süresiz geçici banka teminat mektubu ya da nakit olarak Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Girişimci hesabına yatırıldığına dair banka makbuzu,

c) Her sayfası imzalanmış şartname,

d) T.C. Kimlik Numaralı Nüfus Cüzdanı sureti (gerçek kişiler için),

e) İhalenin yapıldığı yıl içinde alınmış kanuni ikametgâh belgesi (gerçek kişiler için),

f) Noter tasdikli imza sirküleri,

g) Türkiye’de tebligat için adres beyanı,

h) Tüzel kişilikler için: İhalenin yapıldığı yıl içerisinde alınmış ticaret/sanayi/esnaf odası sicil belgesi, vergi dairesi bilgileri,

i) Ortak girişim olması halinde: Noter tasdikli ortak girişim beyannamesi,

j) Tüzel kişiler için: Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren noter tasdikli imza beyannamesi veya sirküleri,

k) Vekâleten katılım durumunda: İhaleye katılmaya ilişkin noter tasdikli vekâletname ve imza beyannamesi,

l) Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne borcu olmadığına dair belge.

DİĞER HUSUSLAR

İhalede her parsel için zaman aralığı 5 dakikadır. Bir önceki ihale tamamlanmadan diğerine geçilmeyecektir.

Posta yoluyla yapılan başvurular için teklifin, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 37. maddesine uygun olarak hazırlanması ve ihale saatinden önce komisyona ulaşması gerekmektedir. Postada oluşacak gecikmelerden idare sorumlu tutulamaz.

İhale Komisyonu, gerekçesini belirtmek şartıyla ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.

2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 31. ve 76. maddelerine göre onaylanan ihale kararının alıcıya tebliğinden itibaren 15 gün içinde ihale bedeli peşin olarak ödenecektir. İhaleye ilişkin tüm vergi, harç ve diğer giderler alıcıya aittir. Ödeme tamamlandıktan sonra tapu devri yapılacaktır.