Rojin Kabaiş’in olayında son durum! 17 gündür kayıp olan genç kız kaçırıldı mı?

Van’da kaybolan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’i arama çalışmaları 17’inci gününde sürüyor. Rojin'i arama çalışmaları özellikle başörtüsünün bulunduğu bölgeye yoğunlaştı. Rojin’in ailesi ise kızlarının kaçırılabileceğini belirtti.

5

Van’da 17 gündür kayıp olan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’i arama çalışmaları devam ediyor.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1. sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş (21), 27 Eylül’de kaldığı yurttan akşam yemeğinden sonra ayrıldı. Bir daha geri dönmeyen Kabaiş’e ulaşamayan arkadaşları, ertesi gün saat 12.00 sıralarında polise kayıp başvurusunda bulundu.

Arama çalışmaları göl üzerinde tekne ve botlarla, karada ise polis, AFAD, itfaiye ve gönüllü arama birliklerinin katılımıyla sürdürülüyor. Zaman zaman polis helikopteri de çalışmalara destek veriyor. Diyarbakır ve Erzurum’dan getirilen kadavra köpekleri de aramalarda kullanılıyor.

10 Ekim’de Bardakçı köyü sahilinde Rojin’e ait bir başörtüsü bulundu. Bu gelişmenin ardından arama çalışmaları, başörtüsünün bulunduğu Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile Bardakçı Mahallesi arasındaki bölgede yoğunlaştı.

ROJİN KAÇIRILDI MI?

Cumhuriyet’e konuşan aile, kızlarının kaçırıldığını düşündüklerini belirterek, Rojin’in suda olmadığını, bir yerde tutulduğunu ve hayatta olabileceğini ifade etti.