Emeklilikte 2025 beklentileri boşa çıktı! Düzenleme rafa kaldırıldı

2025 yılında emekli olacakların maaşlarında 2024'te emekli olanlara göre kayıpların yaşanmaması için beklenen düzenleme rafa kaldırıldı. Ekonomi yönetiminin bu konuda atılacak adımlar üzerine yaptığı değerlendirmeler hayal kırıklığı yarattı.

5

2025 yılında emekli olacak sigortalılar için maaş düzenlemeleriyle ilgili beklentiler, ekonomi yönetiminin bu konudaki planlarını rafa kaldırmasıyla boşa çıktı. 2024 yılında emekli olanların maaşları, 2025’te emekli olacaklara göre en az yüzde 30 daha fazla olacak. Bu durum, emekli aylıklarının hesaplanmasında kullanılan güncelleme katsayısındaki farklılıklardan kaynaklanıyor. 2024'te enflasyon oranlarının düşmesiyle, 2025'te bağlanacak maaşların daha az olması bekleniyor. Bu, birçok sigortalının emeklilik dilekçelerini yıl bitmeden vermesine yol açabilir.

Daha önce, emekli maaşı başvurularında bir yığılma olmaması amacıyla yasal bir düzenleme yapılacağına dair beklentiler oluşmuştu. Ancak, son dönemde bu planlardan vazgeçildiği bildirildi. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, konuyla ilgili herhangi bir çalışmanın bulunmadığını belirterek, geçmiş yıllardaki maaş bağlama oranlarının devam edeceğini ifade etti.

2024 ile 2025 yılları arasında emeklilik maaşı farklarına ilişkin yasal düzenleme yapılması için sınırlı bir zaman kalırken, 17 Ekim'den itibaren başlayacak 2025 yılı bütçe görüşmeleri bu süreci daha da karmaşık hale getirebilir.