Destici’den kredi kartı vergisine karşı çıkanlara sert eleştiri: Vermezsen sonun Suriye, Irak, Filistin gibi olur

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, kredi kartı limitlerinden savunma sanayii için kesilecek 750 TL'lik vergiye karşı çıkanları sert bir dille eleştirdi.

5

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti'nin yeni vergi düzenlemesi kapsamında 100 bin TL ve üzeri kredi kartı limitine sahip olanlardan alınacak yıllık 750 TL'lik savunma sanayii katkı payını savundu. 

Destici, düzenleme hakkında yaptığı basın açıklamasında, kredi kartı sahiplerinden bu verginin alınmasının gerekliliğini vurguladı. "Devlete 750 lira vereceksin, bu da savunma sanayii için. Ver kardeşim, vermezsen sonun Suriye, Irak, Filistin gibi olur!" şeklinde sert ifadeler kullandı.

Destici, Mehmetçiğin savaşta gösterdiği fedakarlıkların altını çizerken, bu miktarın vatandaşlar için büyük bir yük oluşturmadığını belirtti. Eleştirilerine karşılık olarak, "Bu milletin onun gibi düşünenlerin parasına ihtiyacı yok. O 750 liraya bir büyük rakı alıp demlenmeye devam etsin!" diyerek muhalefet edenleri hedef aldı.

Bu açıklamanın ardından birçok vatandaş, kredi kartı limitlerini 99 bin TL'ye düşürmek için bankalarla iletişime geçti. Bankalarda yaşanan yoğunluk, vatandaşların yeni düzenleme karşısındaki tepkilerini gözler önüne serdi.