Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine değişikliği sinyali verdi: Hangi bakanlar gündemde?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk ve Sırbistan dönüşünde yaptığı açıklamada, "Bu yeni süreçte Genel Başkan Yardımcıları ve kabine değişiklikler yapma ihtimalimiz var." ifadelerini kullandı. Böyle bir durumda koltuğunu kaybetme riski en yüksek olan bakanlar arasında, son dönemde artan şiddet olaylarının da etkisiyle Ali Yerlikaya ve Yılmaz Tunç'un öne çıktığı iddia ediliyor.

5

31 Mart seçimleri sonrası AK Parti'de 'değişim' sinyalleri verilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu konudaki açıklamalarında 'yenilenme' vurgusu yapmıştı. Bugün, Arnavutluk ve Sırbistan'daki temaslarının ardından Türkiye'ye dönen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, parti programlarının sürekli değişime uğradığını belirterek, "Aynı zamanda, partimiz içindeki idari mekanizmalarda da bazı değişiklikler olabilir. Genel Başkan Yardımcılarında da benzer değişimler söz konusu olabilir. Kabinemizde iki arkadaşımızın değiştiğini biliyorsunuz. Bu yeni süreçte, Genel Başkan Yardımcıları ve kabinette duruma göre değerlendirmeler yaparak bazı değişiklikler gerçekleştirebiliriz" şeklinde konuştu.

İŞTE DEĞİŞMESİ BEKLENEN BAKANLAR

Gazete Duvar'ın haberine göre, Kabine değişikliğine gidilmesi durumunda değişme ihtimali en yüksek olan isimlerin başında; son aylarda artan şiddet olaylarının da etkisiyle Cumhurbaşkanı’nın tepkisini çektiği söylenen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç var. 

AK Parti’nin en çok eleştiri aldığı alanlardan olan tarımda da yeni bakan İbrahim Yumaklı'nın değişebilmesi olası görünüyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın da koltuklarından olmalarının muhtemel olduğu konuşuluyor.