2011 yılından bu yana en parlak kuyruklu yıldız olmaz özelliğini taşıyan Atlas Kuyruklu Yıldızı, 11 Ekimden bu yana çıplak gözle görülebilecek şekilde dünyanın yakınından geçiyor.
12 Ekim ve sonrasında dünyaya 0,47 AB mesafeyle en yakın geçişini yapması beklenen ve gözle görülebilecek en yüksek parlaklığa ulaşacak olan yıldız, sadece parlaklığıyla değil, 21 derece uzunluğundaki etkileyici kuyruğuyla da dikkati çekiyor. Bu uzunluk, dolunayın çapının yaklaşık 42 katına denk geliyor. Güneş'e çok yakın geçen bu kuyruklu yıldız, ısınarak toz ve buzdan oluşan etkileyici kuyruğunu oluşturdu.
ŞANLIURFALI FOTOĞRAFÇI YILDIZIN PEŞİNDE
Tarihteki en etkileyici kuyruklu yıldızlardan biri olmaya aday olan bu yıldız, Şanlıurfa’dan da çok net görülebilecek şekilde geçişini yaptı. Şanlıurfalı fotoğrafçı Abdullah Hakan Lale, yıldızın görüntüsünü çekebilmek için dün Karacadağ’a giderek fotoğraf makinesini kurdu. Ancak havanın kapalı olması nedeniyle istediği görüntüleri çekemedi.
Kuyruklu yıldızın görüntüsünü çekmek için bugün yine Karacadağ’a gidecek olan Lale, bu kez istediği görüntüleri çekmek istiyor.