Şanlıurfa’da sıfır atık toplama aracı okullarda

Eyyübiye Belediyesi, Çevre temizliği, atık yönetim ve temiz hava alanlarında çalışmalar yapmaya devam ediyor. İlçede sıfır atık geri dönüşüm tesisinin kurulmasının ardından, geri dönüşüm faaliyetlerini daha da güçlendirmek amacıyla sıfır atık toplama aracı da envantere eklenerek, şehrin sürdürülebilir geleceği için önemli bir adım atılıyor.

5

Eyyübiye Belediyesi Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ekipleri, sıfır atık toplama aracıyla ilçedeki okulları ziyaret ederek öğrencilere çevre bilinci kazandırıyor. Bu kapsamda Mehmetçik İlkokulu’nda öğrencilerle buluşan ekipler, atık yönetimi ve çevre bilinci üzerine hazırlanan filmlerle farkındalık yarattı. Faaliyet sırasında öğrencilere, çevre bilincini pekiştirecek çeşitli hediyeler de dağıtıldı.

Cumhurbaşkanı eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 7 yıldır sürdürülen “Sıfır Atık Projesi”nin paydaşlarından biri olan Eyyübiye Belediyesi, okullarda öğrencilerle buluşarak atık yönetimi konusunda farkındalık oluşturma ve bilinçlendirme faaliyetleri gerçekleştiriyor.

Proje kapsamında, sıfır atık toplama aracıyla Mehmetçik İlkokulu’nu ziyaret eden Eyyübiye Belediyesi Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Müdürü Uğur Yılmaz ve Çevre Mühendisleri, sınıflarda öğrencilere projeyi tanıttı. Atık yönetimi ve çevre bilinci üzerine film gösteriminin yapıldığı etkinlikte, öğrencilere bu konularda bilgi verilirken, öğrencilerin merak ettikleri sorular da yanıtlandı.

Etkinlikte, öğrencilerin kolayca ulaşabileceği alanlara plastik, cam, kağıt ve pil gibi atıkların ayrıştırılması için özel kutular yerleştirildi. Ayrıca, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş tarafından öğrencilere çevreye duyarlı eğitim oyuncakları ve boyama kalemleri hediye edildi.

Eyyübiye Belediyesi Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Müdürü Uğur Yılmaz, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, öğrencilere sıfır atık yönetiminin geleceğimiz için önemini aktardıklarını ve öğrencilerin bu konuya yoğun ilgi gösterdiğini dile getirdi. Yılmaz, Başkan Mehmet Kuş’un öğrencilere gönderdiği hediyeleri takdim ettiklerini de belirterek, “Geleceğe yatırım yapacaksak, bunu çocuklardan başlatmalıyız. Bu yüzden çalışmalarımıza ilkokullardan başladık” ifadelerini kullandı.

Sıfır atık toplama aracının Eyyübiye’nin farklı bölgelerinde durarak vatandaşların ayrıştırdığı atıkları toplayacağını belirten Uğur Yılmaz, "Vatandaşlarımızdan ricamız, ellerindeki atıkları plastik, kağıt ve cam olarak ayrıştırarak bize ulaştırmalarıdır. Biriktirdikleri atıklar varsa, biz de gelip alabiliriz. Hepimizin ortak amacı geleceğimizi kurtarmak olmalı. Yaşanabilir bir dünya için hep birlikte çalışalım" dedi.

Etkinlikte sıfır atık yönetimi hakkında önemli bilgiler edinen ve bilinçlenen öğrenciler de gönderdiği hediyeler için Başkan Mehmet Kuş’a teşekkür etti.