Şanlıurfa’da 11-20 Ekim tarihleri arasında 13’üncüsü düzenlenen Gıda Yöresel Ürünler Hediyelik Eşya ve El Sanatları Fuarı, bugün sabah saat 10.00 itibarıyla kapılarını ziyaretçilerine açtı.
Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen üreticiler, özellikle yöresel gıda ürünleri, el yapımı hediyelik eşyalar ve geleneksel sanat ürünlerini Şanlıurfa’da tanıtmak için bu fuarda bir araya geldi. Şanlıurfalılar, stantlarda sergilenen ürünleri yakından inceleme ve yerel lezzetleri tatma imkanı bulurken, üreticilerle birebir temas kurarak, ürünler hakkında bilgi alıyorlar.
Fuarın organizatörlüğünü yapan, Medya Trend Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gül, gazeteipekyol.com’a konuşarak, fuar ile ilgili merak edilenleri anlattı.
GÜL: BU FUAR ARTIK GELENEKSEL BİR HALE GELDİ
Şanlıurfa Fuar Merkezi’nin kurulduğu ilk 2017 yıllından bu yana, şubat ve ekim ayları olmak üzere her yıl 2 kere bu fuarı düzenlediklerini aktaran Gül, fuarın artık geleneksel bir hale geldiğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:
“İlk olarak 2017 yılında yani Fuar Merkezi’nin kurulduğu yıldan bu yana fuarı yapıyoruz. 8’inci yıla girdik artık. Fuar Merkezimizin yapıldığı yıldan bu yana her yıl şubat ve ekim ayında olmak üzere 2 kere bu fuarı yapıyoruz. Bu bir kültür buluşması. Şanlıurfa Fuar Merkezi, Türkiye’deki coğrafi işaretli ürünlerin buluştuğu bir mekan haline geldi. 70 ilden, el sanatları, gıda, yöresel ve hediyelik eşyaların, yapıldığı, üretildiği ve sergilendiği bir fuar. 11-20 Ekim tarihleri arasında kapılarını açan fuarımız sabah saat 10.00’dan akşam saat 22’ye kadar ziyaretçilerini ağırlayacak. Bu fuarı kültürel buluşmalar adı altında, Şanlıurfa halkıyla, Şanlıurfa’da bulunan ürünlerle Türkiye’nin her yerden gelen ürünlerin buluştuğu ve kültür alışverişinin yapıldığı bir fuar haline getirdik.”
“150 STANTTA BİNLERCE ÜRÜN TANITILIYOR”
Fuar merkezinde 150 stant kurduklarını ve Türkiye’nin dört bir yanından binlerce yöresel ürünün tanıtıldığını belirten Gül, “Şuan burada 150 stant kurulu ve binlerce yöresel ürün tanıtılıyor. Stantlarda Kastamonu’nun tahta el sanatları ürünleri, Trabzon peyniri ve tereyağı, Erzurum’un ispir fasulyesi ve Adıyaman’ın çiğköftesi gibi birçok ürün tanıtılıyor. Fuarımız Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin denetimleri arasında bulunan resmi işletmecilerin de KOSGEB’den destek aldığı resmi bir fuar haline geldi, bu nedenle artık geleneksel bir fuar diyebiliriz.” dedi.
“300 BİN ZİYARETÇİ BEKLİYORUZ”
Şanlıurfalıların yöresel ürünler fuarına ilgisinin her yıl yoğun olduğunu ifade eden Gül, bu yıl da aynı yoğunluğun olmasını beklediklerini söyleyerek sözlerine şu ifadelerle son verdi:
“Bizim fuardan beklentimiz, katılımcı firmaların Şanlıurfa halkıyla bir araya gelip, ürünlerinin tanıtımı, ürünlerinin halkla buluşturulması. Burada firmalarımız sadece ürünlerin satışını yapmıyorlar. Hepsi üretici olduğu için buraya gelen vatandaşlarımıza ürünlerini tanıtıyorlar, kart alışverişi yapıyorlar ve sonrasında kargoyla vatandaşlara gönderim sağlayabiliyorlar. Aslında bir inovasyon yapmış oluyoruz.
Bugün fuarın ilk günü, sabah saat 10.00’da açılışımızı yaptık. Ziyaretçilerimiz genel olarak Şanlıurfa’da çok fazla. Sizlerin de sayesinde çok iyi ve güzel tanıtımlar yaptık. Zaten Şanlıurfa halkı da bu fuarı her yıl heyecanla bekliyor. Her yıl 10 günlük dönemde yaklaşık olarak 300 bin ziyaretçimiz oluyor. Bu yılda aynı sayıya ulaşmasını bekliyoruz”.