Dünya Kız Çocukları Günü’nde korkunç tablo! Her 8 kızdan 1’i…

Dünya Kız Çocukları Günü her yıl 11 Ekim’de dünya çapında kutlanmakta. Eğitim hakkı, beslenme, yasal haklar, kadına yönelik şiddet ve zorla evlilik konularının gündeme bu günde UNICEF, kız çocuklarıyla ilgili korkunç verileri paylaştı.

5

Dünya Kız Çocukları Günü, her yıl 11 Ekim’de dünya çapında kutlanıyor. Bu özel gün, 2012’de Birleşmiş Milletler tarafından alınan bir kararla, kız çocuklarının cinsiyetlerinden ötürü maruz kaldığı eşitsizlik konusundaki farkındalığın artırılması amacıyla kutlanmaya başlandı. 

Bugün vesilesiyle Eğitim, beslenme ve yasal hakların yanı sıra kadına yönelik şiddet ve zorla evlilik konuları gündeme gelmekte.

370 MİLYON KIZ 18 YAŞINDAN ÖNCE CİNSEL SALDIRIYA UĞRUYOR

UNICEF, tarafından dün yayımlanan verilere göre, dünya genelinde 370 milyonu aşkın kız veya genç kadının 18 yaşından önce tecavüz ya da cinsel saldırıya uğruyor. UNICEF’in verileri, dünya üzerindeki her 8 kızdan 1’inin bu türden bir şiddete maruz kaldığını ortaya koyuyor.

Eğitime erişim ve çocuk yaşta evlilikler de kız çocukları için önemli sorunlardan biri halinde. Bu gibi sorunların önüne geçmek için gerekli çalışmaların yapılması oldukça önemli.