Şanlıurfalı miniklere 112 acil sağlık hizmetleri tanıtıldı

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü kreşte eğitim gören minik öğrencilere, 112 acil sağlık hizmetleri ve ambulans tanıtımı yapıldı. Kreşte minik öğrenciler için okul bahçesine getirilen acil yardım ambulansında acil bir durumla karşılaştıklarında nasıl ambulans çağırmaları gerektiği bilgisi verildi.

5

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Eğitim Birimi personelleri tarafından her yıl eğitim öğretim gören öğrencilere, 112 acil sağlık hizmetleri ve ambulans tanıtımı yapılıyor. 

İl Sağlık Müdürlüğü minik öğrenciler için etkinlik kapsamında okul bahçesine acil yardım ambulansı getirdi. Ambulansı inceleyen öğrencilere, acil bir durumla karşılaştıklarında nasıl ambulans çağırmaları gerektiği, hangi durumlarda 112’nin aranacağını, 112 numaralı hattın gereksiz meşgul edilmemesi gerektiği konularında çeşitli bilgiler verildi.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı Eğitim Birimi tarafından 112 farkındalık eğitimlerine, 2024-2025 eğitim öğretim yılı boyunca il genelindeki okullarda devam edileceği belirtildi.