Şanlıurfa’daki üretim istasyonunda yetiştirildiler! Şimdi Şırnak ve Urfa dağlarında geziyorlar

Şanlıurfa'daki 75'inci Yıl Ceylan Üretme İstasyonu'ndan 60 ceylan, doğal yaşam alanlarının popülasyonunu artırmak için doğaya salındı.

5

Şanlıurfa'da, nesli tükenme tehlikesi altında bulunan ceylanların korunması amacıyla önemli bir adım atıldı. 75'inci Yıl Ceylan Üretme İstasyonu'ndan 60 ceylan, Şanlıurfa ve Şırnak dağlarına salındı. Bu hamle, ceylanların doğal yaşam alanlarındaki sayılarının artırılması hedefini taşıyor.

2005 yılında faaliyete geçen istasyonda, bu yıl toplam ceylan sayısı 460'a ulaştı. 2020 ve 2021 yıllarında, Cudi Dağı'na 90 ceylan salınmıştı ve bölgedeki ceylan sayısının 132 olduğu öğrenildi. Bu yıl, 30 ceylan Cudi Dağı'na, 30 ceylan ise Kızılkuyu Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'na salınarak toplamda 60 bireyin doğaya bırakılması planlandı.

Kızılkuyu sahasında ise ceylan sayısının 432'ye ulaştığı belirtiliyor ve yeni doğumlarla birlikte bu sayının kısa sürede 500'e ulaşması bekleniyor. Bu çalışmalar, ceylanların neslinin devamı ve doğal yaşam alanlarına yeniden kazandırılması açısından kritik bir öneme sahip.