Başkan Gülpınar’a ‘Büyük Şükran Belgesi’ takdim edildi

Hırvat Türk Dostluk Derneği kuruluşunun 30. yıldönümünde Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar'a Büyük Şükran Belgesi takdim etti

5

Hırvat Türk Dostluk Derneği kuruluşunun 30. yıldönümü Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de düzenlenen törenle kutlandı.  

Zagreb International Otel’de düzenlenen törene Hırvatistan Dışişleri Bakan Yardımcısı, Milletvekilleri, Belediye Başkanları, Hırvatistan Ankara Büyükelçisinin de aralarında olduğu çok sayıda üst düzey yetkilinin yanı sıra Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Kemal Bozay, Zagreb Büyükelçiliği diplomatları ile Türk iş dünyasından önemli temsilcileri katıldı.

Yaklaşık 200 üst düzey yöneticinin yer aldığı törende; derneğin kuruluş yıldönümünde Büyük Şükran Belgesi'ne Türkiye'den bireysel alanda layık görülen tek kişi Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar oldu. Gülpınar’a ödülünü Hırvat Türk Dostluk Derneği Başkanı Goran Beus Richembergh takdim etti.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, ödül töreninden sonra yaptığı açıklamalarda bulundu. Gülpınar, Hırvat-Türk Dostluk Derneği’nin 30. kuruluş yıl dönümüne katılmak ve anlamlı ödülü aldığı için mutluluk duygunu söyledi.

Zagreb’i 6 yıl önce AB Uyum Komisyonu Başkanı olarak ziyaret ettiğini hatırlatan Başkan Gülpınar, "6 yıl önce yaptığım ziyarette üst düzey tüm siyasilerle heyetimle beraber görüşmüştüm. Bugün ise 12 bin yıllık geçmişiyle dünyanın en köklü tarihine sahip olan Şanlıurfa şehrinin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak aranızda bulunmaktayım. Burada bizlere yaptığı ev sahipliğinden dolayı, Hırvat-Türk Dostluk Derneği’ne ve bu güzel organizasyonda emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.