Şanlıurfa’ya yeni göç dalgası! Yola çıktılar, geliyorlar

İsrail’in Lübnan'a karşı başlattığı saldırılar sonrası artan gerginlikler nedeniyle birçok Lübnanlının Türkiye’ye tahliye edileceği ve Şanlıurfa’da bulunan çadır kente yerleştirileceği iddia edildi.

5

Geçtiğimiz haftalarda İsrail’in Lübnan’a karşı başlattığı saldırılar sonrası bölgede gerginlik giderek artıyor. Bu saldırılar sonrası yeni bir göç dalgası beklenirken bir son dakika gelişmesi yaşandı.

İddialara göre, Lübnan’daki gerginliklerin artmasıyla Türkiye'ye tahliye edilenlerin sayısı her geçen gün artıyor ve Şanlıurfa bu süreçte önemli bir rol üstleniyor.

Lübnan’dan Türkiye’ye yönelik tahliye operasyonlarının hızlandığı ve yaklaşık 1500 kişinin Şanlıurfa’daki Şair Nabi Konteyner Kent’e yerleştirileceği iddia ediliyor. 

AFAD ve yetkililerin bu tahliye süreci için teyakkuza geçtiğini öne sürülürken resmi makamlardan henüz bir doğrulama gelmedi.

AFAD ekiplerinin, misafirlerin barınma, yiyecek ve sağlık ihtiyaçlarını karşılamak için hazırlıklarını tamamladığı ileri sürülürken, Şair Nabi Konteyner Kent'te misafirlerin geçici olarak barındırılacağı belirtiliyor.

Tahliyelerin ne kadar süreceği ve konteyner kentte kalacak kişilerin geleceği hakkında henüz net bir bilgi bulunmuyor.