İsrailli Bakandan Ortadoğu'yu karıştıracak açıklama: Ürdün, Suudi Arabistan, Mısır, Irak, Suriye…

İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, yaptığı açıklamayla Ortadoğu'da yeni bir krizin fitilini ateşledi. Smotrich, Ürdün, Suudi Arabistan, Mısır, Irak, Suriye ve Lübnan'ı kapsayan bir Yahudi devleti kurma hedefini açıkça dile getirdi.

5

İsrail'in ırkçı kabine üyelerinden biri olan Smotrich, radikal açıklamalarıyla gündem oldu. Gazze ve Batı Şeria'daki saldırıların ardından Lübnan'a da yönelen İsrail ordusunun eylemlerini savunan Smotrich, Yahudi halkına ait "vadedilmiş topraklar" hedefini ileri sürdü.

LÜBNAN'A SALDIRILAR DEVAM EDİYOR

İsrail, Hizbullah bahanesiyle Lübnan'a yönelik saldırılarına hız kesmeden devam ediyor. İsrail ordusu, sivil hedefleri vurduğu gerekçesiyle uluslararası tepkilere maruz kalırken, dünya yine sessiz kalmayı sürdürüyor. Hizbullah liderlerini hedef aldıklarını söyleyen İsrail, sivillere yönelik ölümcül saldırılar gerçekleştiriyor.

SKANDAL SÖZLER: "BÜYÜK YAHUDİ DEVLETİ İSTİYORUZ"

Bir belgesel için kayda alınan ve sosyal medyada yayılan videoda Smotrich, İsrail'in sınırlarının denizden başlayıp nehirde bittiğini iddia etti. Ayrıca gelecekte Kudüs'ün Şam'a kadar genişleyeceğini öne süren İsrail Maliye Bakanı, daha büyük bir Yahudi devleti hayalini tekrar dile getirdi. Smotrich, bu devletin Yahudi halkının değerlerine uygun olarak yönetileceğini vurguladı ve şunları söyledi: "Ürdün'ü, Suudi Arabistan'ı, Mısır'ı, Irak'ı, Suriye'yi ve Lübnan'ı kapsayan bir Yahudi devleti istiyoruz."